Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Όλα για την Επίδαυρο

Έκθεση με τίτλο «Η Επίδαυρος εφ' όλης της ύλης» η οποία θα περιλαμβάνει ντοκουμέντα από το αρχείο και τη συλλογή του δημοσιογράφου-συγ...

Έκθεση με τίτλο «Η Επίδαυρος εφ' όλης της ύλης» η οποία θα περιλαμβάνει ντοκουμέντα από το αρχείο και τη συλλογή του δημοσιογράφου-συγγραφέα-εικαστικού και συλλέκτη, Βασίλη Καββαθά, σε επιμέλεια του ίδιου παρουσιάζει το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως  την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013.

Είναι σημαντικό το ότι μέρος του αρχείου του Β. Καββαθά, εκτίθεται για πρώτη. Ο συλλέκτης έχει αναγάγει σε έργο ζωής την έρευνα της ιστορίας της Επιδαύρου και απώτερος στόχος του η δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης - Πινακοθήκης της Επιδαύρου. Η συλλογή Καββαθά αποτελείται από σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, αφίσες και προγράμματα του θεάτρου, γκραβούρες, ξυλογραφίες και χαλκογραφίες καλλιτεχνών και περιηγητών, πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες και φωτογραφίες Επιδαύριας θεματολογίας.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης ο Βασίλης Καββαθάς θα συνομιλήσει με τον αρχαιολόγο Παναγή  Καββαδία και παράλληλα θα παρουσιάσει τα συλλεκτικά συγγράμματα-εκδόσεις του. Στο πλαίσιο της Έκθεσης άλλωστε, ο Βασίλης Καββαθάς με τον δημοσιογραφικό του ρόλο θα συνομιλήσει με ανθρώπους που έχουν βιώσει την εμπειρία της Επιδαύρου.

Θέματα που θα καλυφθούν είναι «Η Ιατρική στην Επίδαυρο» και «Επίδαυρος Εφ΄ όλης της Ύλης». Η συζήτηση περί ιατρικής θα γίνει την Πέμπτη 13.6 στις 20:00 με τον Στέφανο Γερουλάνο, Καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και Καθηγητή Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την Τετάρτη 19.6, στις 20:00 ο φιλόλογος - κριτικός θεάτρου - επίτιμο διδάκτωρ τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Κώστας Γεωργουσόπουλος θα αναλύσει το θέμα «Επίδαυρος εφ' όλης της ύλης» και για το ίδιο θέμα, την Πέμπτη 27.6, στις 20:00, θα μιλήσει ο θεατρολόγος,  Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Πλάτων Μαυρομούστακος.


Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο Video-Room του ΙΜΚ, θα προβάλλονται καθημερινά τα ντοκιμαντέρ, ευγενική προσφορά του Αρχείου - Μουσείου της ΕΡΤ:

«Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ»
«ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΜΗΔΕΙΑ»
«ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ»
«ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ, Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ»
«ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ... ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ»

Δευ - Κυρ από τις 19:00 έως τις 21:30


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια