Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Λαοδίκεια στην προσωρινή λίστα της UNESCO

Η μεγαλύτερη αρχαία πόλη στο Denizli της Τουρκίας, η Λαοδίκεια, έχει προστεθεί στην προσωρινή λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής...



Η μεγαλύτερη αρχαία πόλη στο Denizli της Τουρκίας, η Λαοδίκεια, έχει προστεθεί στην προσωρινή λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγητής Celal Şimşek δήλωσε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Λαοδίκειας περίμενε αυτή τη στιγμή από τον Μάρτιο. Η UNESCO αποφάσισε τελικά να τον προσθέσει στην λίστα. Τα ευρήματα που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές έδειξαν ότι η ιστορία της υφαντικής χρονολογείται πριν από 4000 χρόνια στο Denizli, μια περιοχή που και σήμερα ταυτίζεται με τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στη σύγχρονη Τουρκία.

Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια και ο Şimşek υπήρξε ο επικεφαλής των ανασκαφών για εννέα χρόνια. «Το να συμπεριληφθούμε στη λίστα σημαίνει ότι μας αποδέχονται», πρόσθεσε. «Θα υπάρξουν πολλές νέες νομοθεσίες και κανονισμοί», δηλώνει ο Şimşek.

«Απ 'όσα έχουμε μάθει από την Λαοδίκεια, υπάρχουν τρεις ναοί σε αυτή την ιερή περιοχή της αρχαιότητας. Ο ένας ήταν αφιερωμένος στον Δία και στην Αθηνά. Υπάρχει επίσης μια προτομή της Αθηνάς σε μια στήλη στο ναό. Ακόμα ερευνούμε για τον θεό του τρίτου ναού».

Η Λαοδίκεια είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι περιέχει πολλά στοιχεία για την οικονομία και το εμπόριο της αρχαιότητας.

Ο Şimşek δηλώνει ότι το ρυμοτομικό σχέδιο της Λαοδίκειας θα μπορούσε να εμπνεύσει τους σημερινούς αρχιτέκτονες και πολεοδόμους. «Η αρχιτεκτονική των κοινωνικών, θρησκευτικών και άλλων κτιρίων της αρχαίας πόλης αποτελούσε μέρος ενός συγκεκριμένου συστήματος»

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι η κύρια οδός της Λαοδίκειας περιλαμβάνει και καταστήματα. Ακριβώς έξω από την πόλη, οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ένα μεγάλο νεκροταφείο με τάφους σε όλη του την έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια