Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εργασίες αποκατάστασης αρχίζουν σύντομα στο Κολοσσαίο

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στο Κολοσσαίο της Ρώμης, δηλώνει η διευθύντρια του μνημείου.


Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στο Κολοσσαίο της Ρώμης, δηλώνει η διευθύντρια του μνημείου.


Και μετά από αυτό, ίσως το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο του κόσμου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εδώ, δήλωσε η Rossella Rea κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RAI.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε», δήλωσε η Rea, η οποία στην συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τις προτάσεις του δημάρχου της Ρώμης, Ignazio Marino για τη δημιουργία ενός τεράστιου αρχαιολογικού πάρκου στη γύρω περιοχή, που να περιλαμβάνει τα ρωμαϊκά και αυτοκρατορικά forums. 

«Ο χρόνος είναι ώριμος για να συμβεί αυτό  ξεκινώντας ειδικά από το Κολοσσαίο», δήλωσε η Rea. Ο καθαρισμός και η αποκατάσταση των εξωτερικών επιφανειών έχει προγραμματιστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη ρύπανση και τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών.

Η αποκατάσταση του ισχυρού Κολοσσαίου, το οποίο είναι πλέον 2.000 ετών, υπήρξε αμφιλεγόμενη καθώς το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 25 εκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια του Diego Della Valle, ιδιοκτήτη της διάσημης εταιρείας υποδημάτων Tod.

Η ιταλική ένωση καταναλωτών Codacons έχει ζητήσει νομικά μέτρα με την αιτιολογία ότι η διαδικασία υποβολής προσφορών για το έργο στερούνταν διαφάνειας ενώ υπήρξαν πάρα πολλές παραχωρήσεις στον Della Valle.

Η αρχαιολογική υπηρεσία άρχισε ήδη να εργάζεται από τον Ιανουάριο για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας γύρω από την αρχαία ρωμαϊκή αρένα προκειμένου να προληφθούν πιθανοί τραυματισμοί από ενδεχόμενες πτώσεις υλικών.

Από το 72 μ.Χ., το Κολοσσαίο ή Αμφιθέατρο του Φλάβιου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής και της μηχανικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια