Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τρίκερι: "Ψάρεψαν" αρχαιοκάπηλο που έκρυβε αγγεία στο γρι - γρι

Πήγαινε για μεγάλη… ψαριά αλλά τον ψάρεψαν οι λιμενικοί. Ο λόγος για έναν 44χρονο κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους από την Καβάλα ο οποίος ...


Πήγαινε για μεγάλη… ψαριά αλλά τον ψάρεψαν οι λιμενικοί. Ο λόγος για έναν 44χρονο κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους από την Καβάλα ο οποίος και σε τυχαίο έλεγχο του λιμενικού όταν ψάρευε με το γρι – γρι του στην τοποθεσία Αγία Κυριακή στο Τρίκερι βρέθηκε να «φυλάει» πήλινα αγγεία που χρονολογούνται στον 5ο μ. Χ. αιώνα, και χαρακτηρίζονται ως όψιμης Ρωμαϊκής και Παλαιοχριστιανικής περιόδου.


Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Βόλου, στις 3 χθες το μεσημέρι, στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής Τρικερίου, στη διάρκεια τακτικής επιθεώρησης από λιμενικούς σε επαγγελματικό αλιευτικό (γρι γρι), βρέθηκε στο αμπάρι ένα κιβώτιο από φιλεζόλ, με 16 αρχαία πήλινα αντικείμενα, όψιμης Ρωμαϊκής-Παλαιοχριστιανικής εποχής, που είχαν ανασύρει από τη θάλασσα (στην περιοχή της Λήμνου) και εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 πήλινα λυχνάρια, ένα πήλινο μικρό αγγείο (αρτύρας), ένα μικρό πήλινο αγγείο (σκύφος) και ένα τμήμα πήλινου αγγείου. Τα αρχαία αγγεία κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν για αρχαιολογι9κή εξέταση και εκτίμηση της αξίας τους.

Ο 44χρονος κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του γρι γρι, κάτοικος Καβάλας, συνελήφθη και, μετά την προσαγωγή του στο Λιμεναρχείο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας, με ποινή φυλάκισης δύο μηνών για απείθεια.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σήμερα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του στην Καβάλα και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του δεν βρέθηκε κάτι άλλο. Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.




Πηγή: onvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια