Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η αποκατάσταση της Πομπηίας παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από την UNESCO

Καλά νέα για την αρχαία ρωμαϊκή Πομπηία - δέκα domus ή αρχαία ρωμαϊκά σπίτια πλουσίων της εποχής πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου για το ...




Καλά νέα για την αρχαία ρωμαϊκή Πομπηία - δέκα domus ή αρχαία ρωμαϊκά σπίτια πλουσίων της εποχής πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου για το κοινό μετά την αποκατάστασή τους.

Το επιτυχημένο έργο χρηματοδοτείται από τα ταμεία της ΕΕ ενώ έχει λάβει έγκριση από την UNESCO, η οποία απείλησε να αποσύρει τον χαρακτηρισμό της Πομπηίας ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Αλλά ο αρχαιολογικός θησαυρός δεν έχει εγκαταλειφθεί ακόμη όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Massimo Bray:

«Πρέπει όλοι να αποδείξουμε στην Ευρώπη ότι το έργο της Πομπηίας είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην πρόκληση που έχει αναληφθεί. Το έργο αυτό θα πρέπει επίσης να αποδείξει ότι είμαστε σε θέση να εργαστούμε από κοινού με τις διάφορες αρχές που συμμετέχουν στο έργο».

video

Μετά τις πρόσφατες πτώσεις αρχαίων σπιτιών τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την ικανότητα της Ιταλίας να προστατεύσει τον αρχαιολογικό χώρο από περαιτέρω υποβάθμιση.


Τα σχέδια για την αναμόρφωση της Πομπηίας είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο, μετά την έγκριση της ΕΕ ποσού 105 εκατ. ευρώ, το οποίο έπρεπε να συνδυαστεί με χρήματα από την Ιταλία. Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται και ιδιωτική χρηματοδότηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια