Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τάφος 4.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο 4.000 ετών έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα που περιέχει τα σκελετικά κατάλοιπα ενός εξέχοντος ιατρ...

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο 4.000 ετών έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα που περιέχει τα σκελετικά κατάλοιπα ενός εξέχοντος ιατρού των Φαραώ.

Ο τάφος, μέρος ενός οικοπέδου με διαστάσεις 21x14 μέτρα με υψηλά τείχη ύψους 4 μέτρων, ανακαλύφθηκε στο Abusir, νοτιοδυτικά του Καΐρου, σύμφωνα με δηλώσεις του  Ali al-Asfar, αξιωματούχου του υπουργείου Αρχαιοτήτων.

Ο τάφος του Shepseskaf ‘ankh, επικεφαλής των Ιατρών της Άνω και Κάτω Αιγύπτου, που χρονολογείται στην Πέμπτη Δυναστεία του Παλαιού Βασιλείου της Αιγύπτου.
«Αυτή η ανακάλυψη είναι σημαντική, διότι πρόκειται για τον τάφο ενός από τους μεγαλύτερους ιατρούς από την εποχή των πυραμίδων, ενός από τους ιατρούς που ήταν στενά συνδεδεμένος με τον βασιλιά», δήλωσε με την σειρά του ο Ibrahim Ali υπουργός Αρχαιοτήτων.

Η είσοδος στον τάφο ενός από τους κορυφαίους βασιλικούς ιατρούς της Αρχαίας Αιγύπτου.
Σύμφωνε με τον Asfar η περιοχή στην οποία βρέθηκε ο τάφος φαίνεται να αποτελεί την ιδιοκτησία της οικογένειας του ιατρού και η τσεχική ομάδα των αρχαιολόγων, που πραγματοποιείσαι την ανακάλυψη, ψάχνει τώρα για τις μούμιες των συγγενών του. 

Το Abusir, μια τεράστια νεκρόπολη που χρονολογείται από το Παλαιό Βασίλειο της Αιγύπτου, στεγάζει τις πυραμίδες αρκετών Φαραώ της Πέμπτης Δυναστείας, η οποία ξεκίνησε την εξουσία της λίγο μετά το 2500 π.Χ..


Δεν υπάρχουν σχόλια