Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρέθυμνο: Καλλιτέχνης διακινούσε πλήθος όπλων και αρχαίων

Πολλά από τα όπλα και τα αρχαία αντικείμενα ήταν εκτεθειμένα σε προθήκες μέσα στο σπίτι- «μουσείο», αλλά τα περισσότερα βρέθηκαν συσκε...


Πολλά από τα όπλα και τα αρχαία αντικείμενα ήταν εκτεθειμένα σε προθήκες μέσα στο σπίτι- «μουσείο», αλλά τα περισσότερα βρέθηκαν συσκευασμένα και είναι υπό έρευνα αν και πού σκόπευε να τα πουλήσει.


Στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Αθήνας κινείται ο 57χρονος κρητικής καταγωγής ιδιοκτήτης του σπιτιού στον οικισμό Πρίνο του Ρεθύμνου, όπου βρέθηκαν δεκάδες όπλα, εκατοντάδες φυσίγγια και αμέτρητα κομμάτια αρχαίων αντικειμένων μεγάλης αξίας, που μάλιστα τα περισσότερα ήταν συσκευασμένα και πιθανότατα σχεδίαζε να τα βγάλει εκτός Κρήτης!

Η Ασφάλεια Ρεθύμνου είχε πληροφορίες ότι ο 57χρονος κατέχει αρχαία και, με τη συνδρομή ανδρών του ΤΑΕ, έκανε επιχείρηση στο σπίτι του 57χρονου, όπου βρέθηκαν ένα υποπολυβόλο, περισσότερα από 25 πιστόλια και περίστροφα, εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, σπαθιά, ξιφολόγχες και κροτίδες, η καταμέτρηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πολλά από τα όπλα και τα αρχαία αντικείμενα ήταν εκτεθειμένα σε προθήκες μέσα στο σπίτι- «μουσείο», αλλά τα περισσότερα βρέθηκαν συσκευασμένα και είναι υπό έρευνα αν και πού σκόπευε να τα πουλήσει. Ωστόσο, ο 57χρονος ιδιοκτήτης, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα όπου κατοικεί μόνιμα, ισχυρίζεται ότι η κατοχή των αρχαίων είναι νόμιμη και ότι τα έχει δηλώσει στις αρμόδιες αρχές, πράγμα που διερευνάται.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, όπου έφτασαν αρμόδιοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για να τα εξετάσουν και να εκτιμήσουν την προέλευση και την ιστορική και εμπορική αξία τους, ενώ τα πυροβόλα θα σταλούν στα ειδικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση. 

Ο 57χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, αλλά οι κατηγορίες που θα του απαγγελθούν θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια