Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκό νόμισμα σε αρχαίο κινεζικό τάφο

Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές σε αρχαίο τάφο στην περιοχή Luoyang, στην περιφέρεια Henan της Κίνας ανακάλυψαν την περασμένη ...

Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές σε αρχαίο τάφο στην περιοχή Luoyang, στην περιφέρεια Henan της Κίνας ανακάλυψαν την περασμένη Δευτέρα ένα χρυσό Ρωμαϊκό νόμισμα που εκτιμάται ότι είναι πάνω από 1.500 ετών.

Το εύρημα είναι μια ακόμη απόδειξη της μακράς ιστορίας ανταλλαγής μεταξύ των ανατολικών και των δυτικών πολιτισμών και υποδεικνύει ότι η περιοχή ήταν μέρος του αρχαίου «Δρόμου του Μεταξιού», που χρησιμοποιήθηκε από εμπόρους που ταξίδευαν μεταξύ της Κίνας και των πολιτισμών της Μεσογείου.

Αν και έχουν ανακαλυφθεί και στο παρελθόν αρχαία νομίσματα της Δύσης σε αρχαίους τάφους της Κίνας, αυτό που ήρθε στο φως διατηρηθεί το αρχικό του σχήμα, σε σημείο που όταν βρέθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες – έλαμπε σαν καινούριο.

Το χρυσό νόμισμα, που πιθανότατα κόπηκε κατά τη διάρκεια του 491-518 μ.Χ., χρησιμοποιήθηκε ως φυλαχτό ή ως διακοσμητικό στολίδι, και όχι ως επίσημο νόμισμα στην Κίνα. 

Ο τάφος, που ανακαλύφθηκε πέρυσι κατά τις εργασίες κατασκευής δρόμου, βρίσκεται σε μια περιοχή που πιστεύουν ότι υπάρχει το αυτοκρατορικό νεκροταφείο της Βόρειας Δυναστείας των Wei. Μέχρι σήμερα, έχουν ανακαλυφθεί αντικείμενα πορσελάνης, χάλκινα σκεύη καθώς και πήλινα αντικείμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια