Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βουλγαρία: Αποκατάσταση αρχαίας ακρόπολης κοντά στο Κιουστεντίλ

Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων λέβα (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ) σκοπεύει να δώσει η βουλγαρική κυβέρνηση για την αποκατάσταση της...



Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων λέβα (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ) σκοπεύει να δώσει η βουλγαρική κυβέρνηση για την αποκατάσταση της αρχαίας ακρόπολης στην πόλη Παυταλία (Pautalia), κοντά στο Κιουστεντίλ.

Το έργο, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, περιλαμβάνει την αποκατάσταση του μεσαιωνικού κάστρου στον λόφο της Χισαρλούκα και τη δημιουργία ενός μουσείου με ευρήματα από την περιοχή.

Επιπρόσθετες αρχαιολογικές ανασκαφές θα αποκαλύψουν μια πρώιμη χριστιανική βασιλική, που είχε χτιστεί στην τοποθεσία του αρχαίου ναού του Απόλλωνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιούστεντιλ Πέταρ Παούνοφ, το έργο ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η θρακική πόλη Παυταλία ιδρύθηκε τον 5ο-4ο αιώνα π.Χ. κοντά στις θερμές πηγές της περιοχής. Στη συνέχεια, οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που την μετέτρεψαν σε οχυρό, ιαματικό και εμπορικό κέντρο. Στη διάρκεια του Μεσαίωνα, η πόλη είχε την ονομασία Velbazhd, ενώ υπήρξε τμήμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και του Δεύτερου Βουλγαρικού Βασιλείου.


Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια