Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το αρχαίο Ηράκλειο κερδίζει έδαφος

Το Ηράκλειο, η «μικρή αδελφή» της Πομπηίας, θα λάβει σύντομα την αναγκαία χρηματοδοτική «ανάσα» χάρη στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένω...



Το Ηράκλειο, η «μικρή αδελφή» της Πομπηίας, θα λάβει σύντομα την αναγκαία χρηματοδοτική «ανάσα» χάρη στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Herculaneum Conservation Project, μιας συνεργασίας μεταξύ του Packard Humanities Institute των ΗΠΑ και της Ιταλικής Αρχής Περιφερειακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μια νεκρή ζώνη έχει δημιουργηθεί με την αγορά ενός οικοπέδου έκτασης 5.200 τ.μ. στα βορειοδυτικά του αρχαιολογικού χώρου. Το ινστιτούτο συνεισέφερε € 3 εκατ. για το συνολικό κόστος αγοράς του, που έφτασε τα 5,8 εκατ. € ενώ το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το αμερικανικό ινστιτούτο υπέγραψε συμφωνία με το ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Δημοτική Αρχή της πόλης, με στόχο την κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων σύγχρονων κτιρίων που ξεχωρίζουν για την δομή και την ενσωμάτωσή τους στο παρακείμενο αρχαιολογικό πάρκο.

Ο Carlo Trigilia , υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, πιστεύει ότι η συμφωνία αποτελεί «πρότυπο αναφοράς» χάρη στη συνεργασία του ιδιώτη επενδυτή, όπως του Packard Institute. Στην Ιταλία, οι συνεργασίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως αυτή για την αποκατάσταση του Κολοσσαίου, υπό την αιγίδα της ιταλικής εταιρείας πολυτελών υποδημάτων Tod, αντιμετωπίζεται συνήθως με καχυποψία. Ο David Packard, πρόεδρος του αμερικανικού ινστιτούτου, έχει επενδύσει περίπου 20 εκατ. € τα τελευταία 14 χρόνια μέσω του Herculaneum Conservation Project. Αυτό συνέβαλε στη βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών, μεταξύ των οποίων και το εκ νέου άνοιγμα του κεντρικού δρόμου της αρχαίας πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια