Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Πράσινο Μουσείο της Τροίας

Η κατασκευή του μουσείου ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στην αρχαία πόλη της Τροίας και έχει φθάσει ήδη στα μισά. 


Η κατασκευή του μουσείου ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στην αρχαία πόλη της Τροίας και έχει φθάσει ήδη στα μισά. 

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία,  όταν το μουσείο ολοκληρωθεί αναμένεται να είναι υποψήφιο για πολλά αρχιτεκτονικά βραβεία λόγω της πράσινης στέγης, έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων αλλά και των τοίχων του που προσομοιάζουν τα τείχη της αρχαίας πόλης.

Η αρχαία Τροία βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1998. Το μουσείο, το οποίο θα κοστίσει 22 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, θα παρέχει ευκαιρίες σύμφωνα με τους αξιωματούχους του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού για επιστροφή αντικειμένων αρχαιοκαπηλίας.

Ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας, İbrahim Eğitmen που έχει αναλάβει το έργο δήλωσε ότι το μουσείο θα ολοκληρωθεί και θα ανοίξει για τους επισκέπτες του στο τέλος του έτους.

Πρόσθεσε ότι το έργο της κατασκευής του μουσείου ανατέθηκε μέσω διαγωνισμού. «Φυσικά υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του και το μουσείο ακολουθεί μια διαφορετική αρχιτεκτονική. Οι επισκέπτες δεν θα αισθάνονται το κτίριο, αλλά θα βλέπουν ένα πράσινο μουσείο», είπε.

Πράσινη στέγη

Το τριώροφο μουσείο της Τροίας διαθέτει μια κλειστή περιοχή 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο Eğitmen δήλωσε ότι θα κατασκευαστεί μια πράσινη στέγη έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων με 22 είδη φυτών που θα φυτευτούν στην οροφή. Το νερό της βροχής θα συλλέγεται σε μια δεξαμενή νερού δίπλα στο μουσείο για την υδροδότηση αυτών των φυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια