Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μειωμένη χρηματοδότηση για την ανασκαφή στο Περπερικόν

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη θρακική πόλη του Περπερικόν, που βρίσκεται στη Ανατολική Ροδόπη της Βουλγαρίας θα ξεκινήσουν στις 4 Α...



Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη θρακική πόλη του Περπερικόν, που βρίσκεται στη Ανατολική Ροδόπη της Βουλγαρίας θα ξεκινήσουν στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με δήλωση του καθηγητή Nikolay Ovcharov.

Ο Ovcharov, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι φέτος το κράτος έχει διαθέσει 80.000 λέβα για τις ανασκαφές στο Περπερικόν, ενώ η απαιτούμενη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 200.000 λέβα. 

Οι φετινές έρευνες θα ξεκινήσουν τώρα και θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο - Νοέμβριο, αναφέρει ο Ovcharov, προσθέτοντας ότι η ομάδα του θα διερευνήσει το ανατολικό τμήμα της Ακρόπολης, αλλά πιθανότατα ο χρόνος δεν θα είναι αρκετός και το έργο θα συνεχιστεί και το 2015. 

Φέτος η ομάδα των αρχαιολόγων αποτελείται από 35 άτομα, ενώ σε παλαιότερες ανασκαφικές περιόδους υπήρχαν πάντα περίπου 80-90 άτομα, σύμφωνα με  τον Ovcharov. 

Εκτός από το Περπερικόν, οι έρευνες θα διεξαχθούν στην αρχαία πόλη της Misionis κοντά στο Targovishte, όπου ο Ovcharov αναμένει να αποκαλύψει πολεοδομικό σχέδιο παρόμοιο με εκείνο του Περπερικόν. Τα κονδύλια που διατίθενται για τον συγκεκριμένο χώρο φέτος φθάνουν τις 70.000 λέβα.



Δεν υπάρχουν σχόλια