Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θεσσαλονίκη: Μουσικές και δράσεις στα μνημεία της πόλης

"Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης" είναι ο τίτλος του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων παραστατικών και εικαστικών τεχν...



"Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης" είναι ο τίτλος του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων παραστατικών και εικαστικών τεχνών, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από σήμερα (Πέμπτη 28 Αυγούστου) έως και τις 9 Σεπτεμβρίου, στα ιστορικά μνημεία της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υποδέχεται το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς και του Γαλεριανού ανακτορικού Συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει στην πλατεία (από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου 2014 και ώρα 19.00-23.45) το Πικ Νικ Urban Festival που υλοποιεί η ομάδα Parenthesis, με την υποστήριξη του κεντρικού Δήμου, με συναυλίες από γνωστά και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα της πόλης και προβολές κινηματογραφικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους. Το εισιτήριο για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3 ευρώ.

Επιπλέον, ο αρχαιολογικός χώρος του Γαλεριανού ανακτορικού Συγκροτήματος (πλατεία Ναυαρίνου) θα φιλοξενήσει την προσεχή Κυριακή, 31 Αυγούστου (ώρα 21:00), συναυλία των Ραχήλ Τσελεπίδου και Γιάννη Κυρατσού με μελωδίες από τον χώρο της έντεχνης ελληνικής και ξένης μουσικής, διασκευασμένες με ακουστικό τρόπο.

Στο χώρο του ανακτόρου θα καταλήξει, λίγο πριν από τη συναυλία, μία πολιτιστική περιπατητική διαδρομή, διάρκειας μίας ώρας, από την ομάδα DOT2DOT, που θα έχει ως αφετηρία το μνημείο της Ροτόντας, με σκοπό να ακολουθήσει τα ίχνη της ιστορικής πορείας της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια