Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Η πύλη της Ανατολής» ταξιδεύει από το Λούβρο στη Ρόδο

Με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Μουσείου του Λούβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του υπουργείου Πολιτισμού, επισφραγίστ...


«Η πύλη της Ανατολής» ταξιδεύει από το Λούβρο στη Ρόδο

Με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Μουσείου του Λούβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του υπουργείου Πολιτισμού, επισφραγίστηκε με απόλυτη επιτυχία η προσπάθεια που επί έναν και πλέον χρόνο κατέβαλε η περιφερειακή αρχή για τη μεταφορά στη Ρόδο τμήματος της Έκθεσης που φιλοξενήθηκε προσφάτως στο Μουσείο του Λούβρου, αφιερωμένης στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου.

Την υπογραφή της συμφωνίας τη Δευτέρα στο Παρίσι ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος δήλωσε ευτυχής και υπερήφανος που η επίπονη προσπάθεια που κατεβλήθη όλο αυτό το διάστημα από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. 

Τα εγκαίνια της Εκθεσης, που αποτελεί ένα εξαιρετικής σημασίας πολιτιστικό γεγονός για τη Ρόδο και τη χώρα συνολικά, θα γίνουν στις 10 Ιουλίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, καλύπτοντας όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου. Η Εκθεση της Ρόδου έχει συμπεριληφθεί και στην επίσημη ατζέντα των εκδηλώσεων του Μουσείου του Λούβρου για το έτος 2015.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας του, θα μεταφερθεί τμήμα -κυρίως κοσμήματα- της Έκθεσης του Λούβρου «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι την περίοδο από 14 Νοεμβρίου 2014 έως 10 Φεβρουαρίου 2015. Προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Την ευθύνη για την έκθεση έχει η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Μάνια Μιχαηλίδου, η οποία συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη μεταφορά από το γαλλικό μουσείο και την οργάνωση της νέας έκθεσης.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια