Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συναντήσεις Ξυδάκη για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται το 2016, από τότε που το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της εκχώρησης των Γλυπτών του Παρθενώνα στ...


Συναντήσεις Ξυδάκη για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται το 2016, από τότε που το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της εκχώρησης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Το υπουργείο Πολιτισμού και οι επιτροπές διεκδίκησης των Μαρμάρων σε όλο τον κόσμο, θέλουν να αξιοποιήσουν τη συμπλήρωση των 200 χρόνων στον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Αυτό υπήρξε το αντικείμενο των συναντήσεων που είχε σήμερα και χθες ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με τους Εμάνιουελ Τζον Κομίνο (πρόεδρο της αυστραλιανής επιτροπής), Μάικλ Ρέππα (πρόεδρο τής αμερικανικής επιτροπής), Ράσελ Ντάμλεϊ (μέλος τής επιτροπής στο Σίδνεϊ), με εκπροσώπους της κυπριακής, της βρετανικής και της ελβετικής επιτροπής, καθώς και με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα: τον αγωνιστή εναντίον του απαρτχάιντ και δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα, Τζωρτζ Μπίζο, ο οποίος είναι μέλος της νοτιοαφρικανικής, καθώς και της βρετανικής επιτροπής.

Κατά τις δυο συναντήσεις που είχε ο κ. Ξυδάκης με τα στελέχη των επιτροπών διεκδίκησης των ελληνικών Γλυπτών, επιβεβαιώθηκε η στήριξη των διεθνών φορέων στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως επανέλαβε ο υπουργός, είναι ανοιχτή σε κάθε νόμιμο μέσο πίεσης που προσφέρεται υπέρ αυτού τού αιτήματος.

Συζητήθηκε επίσης, ο σχεδιασμός της μεγάλης συνάντησης που αναμένεται να πραγματοποιήσουν του χρόνου στο Λονδίνο οι εκπρόσωποι όλων των επιτροπών, καθώς και το πλαίσιο του προγράμματος, έτσι ώστε η συνάντηση αυτή να συνοδεύεται από πολυάριθμες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων εκθέσεις και ομιλίες επιφανών διανοουμένων από διαφορετικές χώρες.


Πηγή: in.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια