Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παρθική νεκρόπολη αποκαλύφθηκε στο Ιράν

Οι ανασκαφές στο βόρειο Ιράν έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός αρχαίου νεκροταφείου που χρονολογείται στην αυτοκρατορία των Πάρθιων.

Παρθική νεκρόπολη αποκαλύφθηκε στο Ιράν

Οι ανασκαφές στο βόρειο Ιράν έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός αρχαίου νεκροταφείου που χρονολογείται στην αυτοκρατορία των Πάρθιων.

Το Vastmin είναι ένα χωριό στη βόρεια επαρχία της Mazandaran, που τις τελευταίες ημέρες αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχαιολογία καθώς οι ανασκαφές που πραγματοποιούνται εκεί τον τελευταίο μήνα, αποκάλυψαν μια ιστορική περιοχή που χρονολογείται στην περιόδο Arsacid.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την τοποθέτηση αγωγών φυσικού αερίου οδήγησαν στην ανακάλυψη της αρχαίας νεκρόπολης καθώς οι εργάτες βρήκαν αρχαία αντικείμενα και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές της ICHTO (Ιρανικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Οργανισμός Τουρισμού).

Σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε μετά την έρευνα του χώρου η οργάνωση εξέδωσε ανασκαφική άδεια δύο μηνών για το χρονικό διάστημα 6 Ιουνίου - 6 Αυγούστου.

Ο επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Abdolmotalleb Sharifi δήλωσε ότι από τις 15 κατακόμβες που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, οι 9 δεν έχουν υποστεί ζημιές ενώ οι υπόλοιπες είτε έχουν υποστεί βανδαλισμούς από αρχαιοκάπηλους, είτε έχουν καταστραφεί από τις μπουλντόζες κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών.

Οι κατακόμβες αποτελούνται από θαλάμους, πλάτους 0,7 μέτρων, μήκους 1,7 μέτρων και ύψους 2 έως 2,5 μέτρων.

Ο Sharifi ανέφερε επίσης και την ύπαρξη θόλου στη δυτική πτέρυγα της νεκρόπολης με ύψος από 1,5 έως 1,7 μέτρα.

Οι ανασκαφικές ενδείξεις στο χώρο δείχνουν ότι μετά την ταφή του σώματος, τα αντικείμενα των νεκρών τοποθετούνταν επίσης στο θάλαμο και στη συνέχεια ο λάκκος της ταφής σφραγιζόταν με λάσπη και λίθους. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι θάλαμοι χρησιμοποιούνταν περισσότερο από μία φορά και οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι τουλάχιστον τρία άτομα θάβονταν σε κάθε νεκρικό θάλαμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια