Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θραύσματα από το Ερέχθειο προτίθεται να επιστρέψει η Γερμανία

Την πρόθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Χαϊδελβέργης να επιστρέψει στην Ελλάδα θραύσματα από το Ερέχθειο της Ακρόπολης αν...


Θραύσματα από το Ερέχθειο προτίθεται να επιστρέψει η Γερμανία

Την πρόθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Χαϊδελβέργης να επιστρέψει στην Ελλάδα θραύσματα από το Ερέχθειο της Ακρόπολης ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, έπειτα από συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς με τον πρόεδρο της γερμανικής επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθηγητή Ράινχαρτ Στούπεριχ. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ και ο πρόεδρος της βρετανικής οργάνωσης Marbles Reunited, πρώην βουλευτής Άντριου Τζορτζ.

Ο κ. Μπαλτάς ευχαρίστησε θερμά τους ξένους εκπροσώπους για την έμπρακτη υποστήριξη που προσφέρουν στην ελληνική πολιτεία. Οι αποτρόπαιες καταστροφές του Ναού του Βάαλ στην Παλμύρα καθιστούν τη διεκδίκηση αυτή ακόμα πιο επίκαιρη, γεγονός που ο υπουργός επεσήμανε σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 70ής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Αντίστοιχα, επιβεβαιώθηκε η προσήλωση των διεθνών Επιτροπών στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική πολιτεία διαχειρίζεται αυτή τη διεκδίκηση: «Διατηρούμε όλες τις επιλογές μας ανοικτές» επεσήμανε ο υπουργός.

Το 2016, συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τότε που το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε την εκχώρηση των Γλυπτών του Παρθενώνα προς το Βρετανικό Μουσείο και τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και οι επιτροπές διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα σε όλο τον κόσμο πρόκειται να αξιοποιήσουν αυτή την επέτειο.


Πηγή: ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια