Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εδιμβούργο: Έσκαψαν προαύλιο σχολείου και βρήκαν τον σκελετό ενός πειρατή

Έκπληκτοι έμειναν εργάτες που έσκαβαν σε δημοτικό σχολείο στο Εδιμβούργο, όταν ανακάλυψαν έναν ανθρώπινο σκελετό στον προαύλιο χώρο....


Εδιμβούργο: Έσκαψαν προαύλιο σχολείου και βρήκαν τον σκελετό ενός πειρατή

Έκπληκτοι έμειναν εργάτες που έσκαβαν σε δημοτικό σχολείο στο Εδιμβούργο, όταν ανακάλυψαν έναν ανθρώπινο σκελετό στον προαύλιο χώρο. Σύμφωνα με τον Independent, οι αρχαιολόγοι που εξέτασαν το μακάβριο εύρημα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον σκελετό ενός πειρατή του 16ου και 17ου αιώνα.

«Οι μαθητές πιστεύουν ότι είναι υπέροχο που ένας σκελετός βρέθηκε βαθιά στο προαύλιο», δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου, Laura Thompson, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθεί ειδικό μάθημα στο οποίο τα παιδιά θα μάθουν για τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την εξέταση των οστών.

Η διαπίστωση ήρθε ύστερα από ραδιοχρονολόγηση, η οποία έδειξε ότι ο άνδρας έχασε την ζωή του εκείνη την χρονική περίοδο. Ακόμα, το γεγονός ότι δεν τάφηκε σε κάποιο από τα τρία νεκροταφεία της περιοχής, ενίσχυσε την άποψη ότι επρόκειτο για άνδρα που εκτελέστηκε για κάποιο έγκλημα, πιθανότατα για πειρατεία. Λόγω της άσχημης κατάστασης των οστών, οι αρχαιολόγοι αρχικά πίστευαν ότι επρόκειτο για λείψανα ανθρώπου που έζησε στην εποχή του Χαλκού.

Το Αρχαιολογικό Ίδρυμα AOC σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Hayley Fisher συνεργάστηκαν για τον σχεδιασμό του προσώπου του άνδρα που υπολογίζεται ότι έχασε την ζωή του σε ηλικία 50 ετών. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τον 16ο αιώνα στις θάλασσες κυριαρχούσαν οι Βερβερίνοι πειρατές, οι οποίοι μπορεί να δρούσαν κυρίως στην Μεσόγειο, όμως έκαναν επιδρομές στη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ισλανδία, ακόμα και τη Νότια Αμερική.

Πολλοί πειρατές ήταν Ευρωπαίοι εξόριστοι και η ισχύ τους αποδυναμώθηκε μετά τους Ναπολεόντειους πολέμους και το Συνέδριο της Βιέννης το 1814-1815, όταν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις συμφώνησαν στην ανάγκη να καταστείλουν πλήρως τους Βερβερίνους κουρσάρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια