Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αύξηση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους, τον περασμένο Μάρτιο

Αύξηση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, σημειώθηκε φέτος τον μήνα Μάρτιο κατά 7,6% και αύξηση κατά 13,3% των επ...


Αύξηση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους, τον περασμένο Μάρτιο

Αύξηση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, σημειώθηκε φέτος τον μήνα Μάρτιο κατά 7,6% και αύξηση κατά 13,3% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 32%.

Σύμφωνα, πάντα, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή - ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση σημειώθηκε τον φετινό Μάρτιο και στους επισκέπτες των Μουσείων κατά 1,2% ενώ μειώθηκαν οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου κατά 30,1%. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 15%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου του 2016, παρατηρείται αύξηση κατά 2,9% στους επισκέπτες των Μουσείων ενώ σημειώθηκε μείωση κατά 4,5% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 2,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2015.

Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2016, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 8,5% και αύξηση κατά 26,4% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις, επίσης, παρουσίασαν αύξηση κατά 9,8%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η παρούσα έρευνα από το έτος 1970 είναι συνεχής και παράγει μηνιαία στοιχεία και κατ’ επέκταση ετήσια, τα οποία στηρίζονται στην ΚΥΑ 15189/Β379/73. Η  ΕΛΣΤΑΤ προβαίνει στην πινακοποίηση των στοιχείων που αφορούν στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια