Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διαμαρτυρία της Ένωσης Αρχαιολόγων Ελλάδας "Ηώς" για τη λειτουργία του Ινστιτούτου Βενετίας

Η συμβολή του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας στην έρευνα και μελέτη της βυζαντινής και μ...



Διαμαρτυρία της Ένωσης Αρχαιολόγων Ελλάδας "Ηώς"  για τη λειτουργία του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας

Η συμβολή του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας στην έρευνα και μελέτη της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και καταξιωμένη. 

Οι ερευνητές υπότροφοι και φιλοξενούμενοι στους φιλόξενους χώρους του, το έχουν καταστήσει με το έργο τους ένα σημαντικό επιστημονικό ίδρυμα, το μόνο που διαθέτει η χώρα μας στο εξωτερικό. Οι εξαιρετικές συλλογές των εικόνων, των αντικειμένων και σκευών θρησκευτικής λατρείας, των χειρογράφων, όλα κληροδοτήματα και μαρτυρίες της ιστορικής Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Βενετίας, οι επιστημονικές εκδόσεις του και τα διεθνή συνέδρια που έχει διοργανώσει το κατατάσσουν στα κορυφαία επιστημονικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με το σχέδιο Νόμου που έχει κατατεθεί από το ΥΠΕΞ για την αναδιαμόρφωσή του προβλέπεται η υπαγωγή και αποκλειστική εποπτεία στον Υπουργό Εξωτερικών και είναι σαφές ότι επιδιώκεται να αλλοιωθεί ο αυστηρά επιστημονικός του χαρακτήρας, όπως έχει καθοριστεί από τον ιδρυτικό του νόμο και έχει αποδειχτεί από το πολυσχιδές έργο του, και να μετατραπεί σε ένα ακόμα πολιτιστικό κέντρο.

Ή Ένωση Αρχαιολόγων Ελλάδας «ΗΩΣ» ενώνει τη φωνή της με τους υπόλοιπους επιστημονικούς συλλόγους και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ζητά από την Ελληνική Πολιτεία να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου και, αντιθέτως, να ενισχύσει τον επιστημονικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου μέσω της διασύνδεσής του με το Υπουργείο Παιδείας, την Ακαδημία Αθηνών και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια