Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ειδικές παρουσιάσεις του «αργυρού κρατήρα της μάχης»

Ο «αργυρός κρατήρας της μάχης», το αριστουργηματικό έργο της μεταλλοτεχνίας του κρητομυκηναϊκού κόσμου, που προήλθε από τις ανασκαφέ...


Ειδικές παρουσιάσεις του «αργυρού κρατήρα της μάχης»

Ο «αργυρός κρατήρας της μάχης», το αριστουργηματικό έργο της μεταλλοτεχνίας του κρητομυκηναϊκού κόσμου, που προήλθε από τις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στις Μυκήνες, το 1876, και παρουσιάζει την ηρωική μάχη δύο αντίπαλων ομάδων πολεμιστών πάνω από έναν πεσμένο οπλίτη, εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης «Αθέατο Μουσείο».

Είναι η πρώτη φορά από την ανακάλυψή του, πριν από 140 χρόνια, που ο «αργυρός κρατήρας της μάχης» εκτίθεται. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και συγκεκριμένα τις Κυριακές 7 και 28 Αυγούστου και 25 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδεχτούν τους επισκέπτες και θα μιλήσουν μαζί τους για τον «αργυρό κρατήρα» και τα πλούσια ταφικά δώρα ενός πρίγκιπα του πρώιμου μυκηναϊκού κόσμου, ο οποίος έζησε βίο μικρό με μεγάλες προσδοκίες.

Ειδικές παρουσιάσεις του «αργυρού κρατήρα της μάχης»

Ειδικές παρουσιάσεις του «αργυρού κρατήρα της μάχης»

Το «Αθέατο Μουσείο» είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες, ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του. Ο «κρατήρας της μάχης» είναι το δέκατο αντικείμενο, που εκτίθεται στο πλαίσιο αυτής της δράσης.

Πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Πατησίων 44 - Αθήνα,  τηλ.: 213 2144891. Για την παρακολούθηση της παρουσίασης, είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια