Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τάφος του 6ου αιώνα αποκαλύπτει το μεγαλύτερο ξίφος της αρχαίας Ιαπωνίας

Η διακόσμηση της λαβής του ξίφους με δέρμα σαλαχιού αποτελεί το αρχαιότερο παράδειγμα αντικειμένου, διακοσμημένου με το συγκεκριμένο τ...



Τάφος του 6ου αιώνα αποκαλύπτει το μεγαλύτερο ξίφος της αρχαίας Ιαπωνίας
Η διακόσμηση της λαβής του ξίφους με δέρμα σαλαχιού αποτελεί το αρχαιότερο παράδειγμα αντικειμένου, διακοσμημένου με το συγκεκριμένο τύπο δέρματος στην ανατολική Ασία.

Η σημαντική ανακάλυψη έγινε μετά την έρευνα των κτερισμάτων που βρέθηκαν σε πρώιμο τάφο του 6ου αιώνα στην περιοχή Shimauchi  της Ιαπωνίας.

Οι αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν ότι τα δύο ξίφη που βρέθηκαν στον υπόγειο τάφο Νο. 139, ο οποίος ανασκάφηκε τα έτη 2014 και 2015, αποτελούν ιστορικά ευρήματα της χώρας.

Το ένα από τα δύο ξίφη είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος ξίφος που έχει βρεθεί ποτέ στους αρχαίους τάφους της Ιαπωνίας, ενώ η λαβή του δεύτερου καλύπτεται με δέρμα σαλαχιού, καθιστώντας το παλαιότερο διακοσμημένο αντικείμενο με το εν λόγω στοιχείο που έχει βρεθεί ποτέ στην Ανατολική Ασία.

Τα ξίφη τοποθετήθηκαν μαζί με σκελετικά υπολείμματα στον τάφο Νο. 139 και αποτελούν ενδείξεις υψηλής κοινωνικής θέσης των κατόχων τους.

«Τα ξίφη δείχνουν ότι υπήρχε ένα ισχυρό πρόσωπο στο νότιο Kyushu, το οποίο θα βρισκόταν στην ανώτερη διοικητική βαθμίδα κοντά στο βασιλιά Yamato, και θα είχε ταξιδέψει εκτός χώρας ως αξιωματικός της εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε ο Tatsuya Hashimoto, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μουσείου Kagoshima, που συμμετείχε στην έρευνα.

Το αρχαίο βασίλειο του Yamato περιλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του ιαπωνικού αρχιπελάγους στην περίοδο Kofun (3ος  - 7ος αιώνας).

Ο υπόγειος τάφος Νο. 139 αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτονικό παράδειγμα για τις περιοχές Miyazaki και Kagoshima στην περίοδο Kofun. Πολλά πολύτιμα κτερίσματα, όπως πανοπλίες, όπλα και ηνία αλόγου βρέθηκαν μαζί με δύο σκελετικά κατάλοιπα τα έτη 2014-2015.

Το έργο της συντήρησης και επιστημονικής ανάλυσης των ξιφών ανέλαβε το Gangoji Institute for Research of Cultural Property.  Οι εργασίες καθαρισμού αποκάλυψαν τα κατάλοιπα ξίφους, μήκους 142 εκατοστών, με ξύλινη λαβή.


Τάφος του 6ου αιώνα αποκαλύπτει το μεγαλύτερο ξίφος της αρχαίας Ιαπωνίας
Το ξίφος με την θήκη του, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και συντηρητές,
μπορεί να φθάσει τα 150 εκ, σε μήκος.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν ανακατασκευαστεί, θα έχει μήκος 150 εκατοστά περίπου σύμφωνα με την αρχική του κατάσταση, καθιστώντας το μεγαλύτερο ξίφος που έχει ανασκαφεί ποτέ σε αρχαίο τάφο της Ιαπωνίας.

Εκτός από τα παραπάνω, ένα πολύτιμο ύφασμα που ονομάζεται "tatenishiki", ένα είδος παραμορφωμένου μοτίβου μπροκάρ, χρησιμοποιήθηκε για την επικάλυψη του ανοίγματος της θήκης. Μόνο τέσσερα παραδείγματα ενός τέτοιου πολυτελούς υφάσματος από την ίδια χρονική περίοδο έχουν ανακαλυφθεί στην Ιαπωνία.

Το συγκεκριμένο ξίφος θεωρείται ότι ήταν δώρο από το βασίλειο Yamato.

Περαιτέρω ανάλυση έδειξε ότι σε δεύτερο ξίφος που υπήρχε στον τάφο, μήκους περίπου 85 εκατοστών, φέρει στρογγυλή ασημένια διακοσμημένη λαβή, που καλύπτεται με κοκκώδες δέρμα σαλαχιού και είναι το παλαιότερο παράδειγμα αντικειμένου διακοσμημένου με δέρμα σαλαχιού που βρίσκεται στην Ανατολική Ασία, μετά από επίσημη εξέταση.

Πιστεύεται ότι το ξίφος κατασκευάστηκε στο αρχαίο βασίλειο Paekche της κορεατικής χερσονήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια