Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύπτοντας ξανά την αρχαία πόλη των Επιζεφύριων Λοκρών

Ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την εκ νέου μελέτη της αρχαίας ελληνικής πόλης των Επιζεφύριων Λοκρών στην επαρχία Reggio τ...

Ανακαλύπτοντας ξανά την αρχαία πόλη των Επιζεφύριων Λοκρών

Ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την εκ νέου μελέτη της αρχαίας ελληνικής πόλης των Επιζεφύριων Λοκρών στην επαρχία Reggio της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία.

Στις 25 Οκτωβρίου, το Scuola Normale Superiore (SNS) της Πίζας και το Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Κληρονομιάς, Μνημείων και Τοποθεσιών (IBAM) του Consiglio Nazionale delle Ricerche, σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση του Μουσείου και του Εθνικού Αρχαιολογικού Πάρκου των Επιζεφύριων Λοκρών, ξεκίνησαν ένα νέο διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα προκειμένου να εμβαθύνουν τη γνώση μας για μια εκ των σημαντικότερων πόλεων-κρατών της Μεγάλης Ελλάδας.

Όσον αφορά το αρχαιολογικό πάρκο, η ανεκτίμητη κληρονομιά του είναι μόνο εν μέρει γνωστή, ενώ τα αρχαιολογικά και μνημειώδη έργα της αρχαίας πόλης, παγκόσμια σημασίας, απαιτούν περαιτέρω έρευνα με διεπιστημονική προσέγγιση.

Ανακαλύπτοντας ξανά την αρχαία πόλη των Επιζεφύριων Λοκρών
Απόψεις του ιερού στην περιοχή Marasà
Ανακαλύπτοντας ξανά την αρχαία πόλη των Επιζεφύριων Λοκρών
Ανακαλύπτοντας ξανά την αρχαία πόλη των Επιζεφύριων Λοκρών
Γεωφυσική έρευνα στο ιερό της Marasà
Η πρώτη φάση των ερευνών επικεντρώθηκε στην περιοχή του ιερού Marasà με τον περίφημο ιωνικό ναό που χτίστηκε στο πρώτο μισό του 5ου αι. π.Χ. Απαιτείται μεγαλύτερη κατανόηση της σημασίας του ναού στο πλαίσιο του αρχαίου σχεδιασμού της αστικής πόλης, καθώς και μια εκ νέου αξιολόγηση του σχεδίου του και, πάνω απ 'όλα, μια λεπτομερέστερη γνώση των αρχαιολογικών δεδομένων της περιοχής μπροστά από αυτόν. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, η έρευνα που ξεκίνησε στην περιοχή του αρχαϊκού ιερού του Casa Marafioti, το οποίο έχει μόνο εν μέρει ερευνηθεί στο παρελθόν.

Η ομάδα IBAM που δούλεψε παράλληλα με εκείνη του SNS πραγματοποίησε μια πρώτη ανάλυση της περιοχής πριν την λεπτομερή αρχαιολογική και τοπογραφική έρευνα. Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από τους Giuseppe και Antonino Cacciaguerra Mazzaglia, Salvatore Russo, Giovanni Fragalà, Samuel Baron, Danilo Pavone.



Η πρώτη περίοδος ανέδειξε, επίσης, την συμβολή στην αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά των Giovanni Leucci, επικεφαλής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής και της Lara De Giorgi, μέλος της IΒΑΜ, οι οποίοι διενέργησαν εκτεταμένες γεωφυσικές έρευνες σε δύο τομείς των Marasà και Marafioti, και των οποίων τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έχουν ήδη υποδείξει μια απρόσμενη αρχαιολογική έρευνα στις περιοχές των δύο ελληνικών ιερών.


Δεν υπάρχουν σχόλια