Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ηράκλειο: Ενετικά τείχη και μνημεία στη συνάντηση Λαμπρινού – Βλαζάκη

Το master plan για την προστασία και ανάδειξη των Ενετικών Τειχών που έχει εκπονήσει ο δήμος Ηρακλείου και έχει πάρει τη μερική υπό ...


Ηράκλειο: Ενετικά τείχη και μνημεία στη συνάντηση Λαμπρινού – Βλαζάκη

Το master plan για την προστασία και ανάδειξη των Ενετικών Τειχών που έχει εκπονήσει ο δήμος Ηρακλείου και έχει πάρει τη μερική υπό όρους έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως και η ανάδειξη των μνημείων του Ηρακλείου συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη.

Πριν τη συνάντηση η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες πραγματοποίησαν αυτοψία σε σημεία των Ενετικών Τειχών, όπως στην Πύλη Σαμπιονάρα, στον Κόλπο του Δερματά, στη Βίγλα και στον Κουμπέ στην Πλατεία Κορνάρου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως το master plan για την προστασία και ανάδειξη των Ενετικών Τειχών αλλά και η επαναλειτουργία του Κουμπέ, θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου.

Ηράκλειο: Ενετικά τείχη και μνημεία στη συνάντηση Λαμπρινού – Βλαζάκη

Ηράκλειο: Ενετικά τείχη και μνημεία στη συνάντηση Λαμπρινού – Βλαζάκη

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με την κα Βλαζάκη, με την οποία επισκεφθήκαμε και ορισμένα σημεία των Ενετικών Τειχών, όπως τον Κουμπέ. Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ως βασικό στόχο την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων της πόλης και η γενική γραμματέας το αντιλαμβάνεται. Για αυτό και έδειξε καλή διάθεση απέναντι στα αιτήματά μας και υπήρξε συμφωνία εκ μέρους της σε αρκετά από αυτά. Θα καταθέσουμε γραπτώς τις προτάσεις μας, όπου χρειάζεται, αλλά και τις διευκρινίσεις μας σε ορισμένα ερωτήματα που μας έθεσε η κα Βλαζάκη και ευελπιστούμε ότι το πολύ καλό κλίμα που επικράτησε στη συζήτηση, σύντομα θα έχει και πρακτικά αποτελέσματα» δήλωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά της η κα Βλαζάκη τόνισε ότι η συζήτηση ήταν πολύ χρήσιμη, στο γενικότερο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου. Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά την ειλικρινή αγωνία του δήμου για το κύριο μνημείο της πόλης, τα Ενετικά Τείχη και θέσαμε από κοινού σε προτεραιότητα τα προβλήματα που πρέπει και μπορούν να ξεπεραστούν.


Πηγή: HaniaNews, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια