Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λαμπερή διάκριση για δύο ελληνικά μουσεία

Τα Global Fine Art Awards είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα που επιβραβεύει τις εκθέσεις υψηλής τέχνης και design με την καλύτερη επιμέλεια ...


Τα Global Fine Art Awards είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα που επιβραβεύει τις εκθέσεις υψηλής τέχνης και design με την καλύτερη επιμέλεια (curation), από την Αρχαία Τέχνη ως τη Σύγχρονη. Δύο ελληνικές εκθέσεις κατάφεραν να κερδίσουν από μια υποψηφιότητα για τα βραβεία που θα ολοκληρωθούν στις 8 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Οι ελληνικές υποψηφιότητες, αφορούν στο «Πορτραίτο Αδριανού» στο Μουσείο Ακρόπολης, που διήρκεσε από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 31 Μαρτίου 2017, καθώς και στο «Ένας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.» όπως έλαβε χώρα στο Onassis Cultural Center New York (Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης) μεταξύ 9 Μαρτίου και 24 Ιουνίου 2017, μια έκθεση που αργότερα ήρθε και στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δύο αυτές εκθέσεις έχουν να συναγωνιστούν τους εξής παγκόσμιους «γίγαντες»: τα British Museum, Royal Academy of Arts, Victoria & Albert Museum, National Portrait Gallery, Tate Britain και Tate Modern στο Λονδίνο. Τα Musée du Louvre, Musée d’Orsay, Centre Pompidou και Le Grand Palais στη Γαλλία. Το Palazzo Strozzi στη Φλωρεντία. Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ. Τα Μuseo Nacional del Prado, Guggenheim Bilbao και Reina Sofia στην Ισπανία. Το National Museum of Modern and Contemporary Art, στην Κορέα. Το Museum of Contemporary Art, στην Πέτεται. Τα Whitney Museum of American Art, Solomon R. Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Τα Hirshhorn Museum and Sculpture Garden και Smithsonian’s Freer and Sackler Galleries στην Ουάσινγκτον. Τα Museum of Modern Art (SFMOMA), Legion of Honor και Asian Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Και τέλος, τα Los Angeles County Museum of Art (LACMA), Museum of Contemporary Art (MOCA) και J. Paul Getty Museum στο Λος Άντζελες.

Πηγή: Χρ. Ροζάκη, The Huffington Post 

Δεν υπάρχουν σχόλια