Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τεράστιο αυγό εξαφανισμένου πουλιού «ανακαλύφθηκε» σε μουσείο!

Ανήκει στο είδος Αιπυόρνις, που ζούσε στη Μαδαγασκάρη. Όταν οι άνθρωποι πάτησαν το πόδι τους στο νησί, πριν από περίπου 1.500 χρόνια...


Τεράστιο αυγό εξαφανισμένου πουλιού «ανακαλύφθηκε» σε μουσείο!

Ανήκει στο είδος Αιπυόρνις, που ζούσε στη Μαδαγασκάρη. Όταν οι άνθρωποι πάτησαν το πόδι τους στο νησί, πριν από περίπου 1.500 χρόνια, ήρθαν σε επαφή με διάφορα αξιόλογα είδη ζώων, τα οποία έκτοτε εξαφανίστηκαν.

Τα αυγά του Aepyornis, που αποκαλείται επίσης πουλί ελέφαντας, αποτελούσαν μια εξαιρετικά πολύτιμη πηγή τροφής τους, καθώς ήταν περίπου 150 φορές μεγαλύτερα από αυτά της κότας!

Τα πουλιά ελέφαντες θεωρείται ότι είχαν ύψος μεγαλύτερο από 3 μέτρα και βάρος κάπου 400 κιλά, και δεν μπορούσαν να πετάξουν.

Χάθηκαν από προσώπου γης πριν από 300 χρόνια, τον 17ο-18ο αιώνα μ.Χ., με τις υπόνοιες να πέφτουν στον άνθρωπο και στις δραστηριότητές του.

Τεράστιο αυγό εξαφανισμένου πουλιού «ανακαλύφθηκε» σε μουσείο!

Σήμερα, λιγότερα από 40 γιγαντιαία αυγά του πουλιού ελέφαντα βρίσκονται σε δημόσια ιδρύματα.

Πρόσφατα, το προσωπικό στο Μουσείο Επιστημών στο Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, προχώρησε σε ενημέρωση του καταλόγου της συλλογής του και σκόνταψε σε ένα τεράστιο αυγό, που ήταν κρυμμένο σε γραφείο.

Έχει κρεμ χρώμα, ζυγίζει 1,4 κιλά και το μήκος του είναι 30 εκατοστά. Το αυγό είχε επισημανθεί ως αντίγραφο, αλλά μια επανεκτίμηση αποκάλυψε ότι πρόκειται για ένα πραγματικό δείγμα.

Η Πέιτζ Λάνγκλ (Paige Langle), διαχειρίστρια συλλογών ζωολογίας, υποψιάστηκε ότι το αυγό ήταν «πολύ ρεαλιστικό, για να είναι αντίγραφο». Μπήκε σε σκέψεις, όταν παρατήρησε την επιφάνεια στο κέλυφος και το βάρος του.

Τεράστιο αυγό εξαφανισμένου πουλιού «ανακαλύφθηκε» σε μουσείο!

Και τελικά είδε δίκιο, καθώς μετά από εκτεταμένο ψάξιμο στα αρχεία του μουσείου, αποκαλύφθηκε ότι πράγματι το ίδρυμα είχε αγοράσει ένα αυγό πουλιού ελέφαντα το 1939.

Το προσωπικό του μουσείου έστειλε δείγμα του αυγού στο State University College, για να ακτινογραφηθεί και να επικυρωθεί. Οι ειδικοί όχι μόνο επιβεβαίωσαν ότι το αυγό ήταν αυθεντικό, αλλά βρήκαν και ότι είχε γονιμοποιηθεί!

Πηγή: Snoopit24, με πληροφορίες από Smithsonian

Δεν υπάρχουν σχόλια