Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο top3 του διεθνούς εγκλήματος η αρχαιοκαπηλία

Μόνο στη Θεσσαλία την τελευταία 3ετία καταγράφηκαν 10 υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και συνελήφθησαν 17 συνολικά άτομα, σύμφωνα με τα στοιχ...

Στο top3 του διεθνούς εγκλήματος η αρχαιοκαπηλία

Μόνο στη Θεσσαλία την τελευταία 3ετία καταγράφηκαν 10 υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και συνελήφθησαν 17 συνολικά άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με θέμα: «Αρχαιοκαπηλία – Η Μάστιγα της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», την οποία συνδιοργάνωσε ο Τοπικός Ομιλος UNESCO N. Λάρισας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρ. Κόρκα Ελένη, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η αρχαιοκαπηλεία έρχεται τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη του εγκλήματος μετά τα ναρκωτικά και τα όπλα. Η κ. Κόρκα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα και μάλιστα σήμερα συμμετείχε και σε σχετική δράση σε σχολεία της Λάρισας όπως ανέφερε στην προσφώνηση της, η Πρόεδρος Τοπικού Ομίλου για την UNESCO Νομού Λάρισας Θεοδώρα Κάλλα.

Στο top3 του διεθνούς εγκλήματος η αρχαιοκαπηλία

Στο top3 του διεθνούς εγκλήματος η αρχαιοκαπηλία

Από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ο κ. Α. Χαρακόπουλος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τις διωκτικές αρχές για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και πρόσθεσε ότι την τελευταία 3ετία στη Θεσσαλίας εξιχνιάστηκαν 10 συνολικά υποθέσεις.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής Κωνσταντίνος Χριστόλογλου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Heritage & Museums & Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων Λίλα Ντε Τσάβες και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Δρ. Σταυρούλα Σδρόλια. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Δ. Σουρλαντζής.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια