Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοφύλακες … για όλες τις δουλειές

Χωρίς τηλέφωνο, χωρίς ασύρματο μέσα σε ένα φυλάκιο κάνουν ταμείο εκδίδοντας τα εισιτήρια, έλεγχο εισόδου και φύλαξη στον αρχαιολογικό ...

Αρχαιοφύλακες … για όλες τις δουλειές

Χωρίς τηλέφωνο, χωρίς ασύρματο μέσα σε ένα φυλάκιο κάνουν ταμείο εκδίδοντας τα εισιτήρια, έλεγχο εισόδου και φύλαξη στον αρχαιολογικό χώρο από τις 6:00 π.μ.  έως τις 10:00 μ.μ. δύο μόνο φύλακες (ένας μόνιμος και ένας συμβασιούχος) στο Λύκειο του Αριστοτέλη, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Χαρακτηρίζουν ως «εξωφρενική» την κατάσταση που επικρατεί στο Λύκειο του Αριστοτέλη, αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων της  Πόλης των Αθηνών.

Ωστόσο, «τα κλειδιά του αρχαιολογικού χώρου βρίσκονται σε άλλη υπηρεσία, στο παρακείμενο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ), το οποίο ασκεί μια περίεργη μορφή συνδιοίκησης στο Λύκειο» όπως σημειώνουν και προσθέτουν:

«Η διεύθυνση του ΒΧΜ επεμβαίνει διαρκώς στη λειτουργία του Λυκείου, με αποφάσεις και εντολές στους εργαζόμενους (με ιδιαίτερη επιτακτικότητα και σκαιότητα απέναντι στο συμβασιούχο), με τη σιωπηλή ανοχή της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών στην οποία ανήκει ο χώρος). Αν οι δύο υπηρεσίες δεν έχουν αποφασίσει ακόμη σε ποια ανήκει ο αρχαιολογικός χώρος, αυτό δεν αφορά τους συμβαλλόμενους με την ΕΦΑ Πόλης Αθηνών εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να δέχονται εντολές από τη διεύθυνση άλλου φορέα. Τα όποια προβλήματα λειτουργίας του Λυκείου οφείλονται αποκλειστικά στην παντελή έλλειψη προσωπικού στο Λύκειο και στην ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ των δύο υπηρεσιών που εμπλέκονται».

Κι επειδή η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική, οι αρχαιοφύλακες καλούν  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες της και επιπλέον να απαντήσει στα αιτήματα συνάντησης που της έχουν υποβάλει.


Πηγή: Enetpress


Δεν υπάρχουν σχόλια