Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στην Κίνα βρέθηκε κρασί σε αγγείο 2.000 ετών

Περίπου 3,5 λίτρα ενός κίτρινου υγρού με έντονη οσμή κρασιού βρήκαν οι Κινέζοι αρχαιολόγοι μέσα σε ένα σφραγισμένο μπρούτζινο αγγείο...

Στην Κίνα βρέθηκε κρασί σε αγγείο 2.000 ετών

Περίπου 3,5 λίτρα ενός κίτρινου υγρού με έντονη οσμή κρασιού βρήκαν οι Κινέζοι αρχαιολόγοι μέσα σε ένα σφραγισμένο μπρούτζινο αγγείο ηλικίας 2.000 ετών που βρισκόταν σε τάφο. 

Η ανακάλυψη έγινε στην επαρχία Χενάν της κεντροανατολικής Κίνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Πολιτιστικών Θησαυρών της πόλης Λουογιάνγκ, Σι Τζιαζέν, το υγρό θα εξεταστεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν περιέχει αλκοόλ και σε ποια ποσότητα. Μυστήριο παραμένει και το πώς δεν εξατμίστηκε το περιεχόμενο του δοχείου. Στον ίδιο τάφο υπήρχε και λυχνάρι σε σχήμα αγριόχηνας – όλα τα ευρήματα χρονολογούνται στην εποχή της Δυναστείας των Δυτικών Χαν (202 π.Χ.-8 μ.Χ.).

Σε άλλες ανασκαφές στην Κίνα έχουν βρεθεί και άλλα αγγεία που περιείχαν αλκοόλ, κυρίως ποτά από ρύζι και σόργο, τα οποία διατηρούνταν σε μπρούτζινα σκεύη και χρησιμοποιούνταν σε διάφορες τελετές. Το 2010 σε έναν τάφο που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την επέκταση του αεροδρομίου της πόλης Σιάν, κοντά στο μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν και του περίφημου «Πήλινου Στρατού», οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα αγγείο ηλικίας 2.400 ετών που περιείχε σούπα.


Πηγή: PontosNews, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια