Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο Μπενάκη: Παζάρι βιβλίων και διαγωνισμός φωτογραφίας στο Instagram

Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα πέντε προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτος το έκτο BAZAAR βιβλίων, στο κ...


Μουσείο Μπενάκη: Παζάρι βιβλίων και διαγωνισμός φωτογραφίας στο Instagram

Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα πέντε προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτος το έκτο BAZAAR βιβλίων, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00 και Κυριακή: 10:00 – 18:00).

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα υπάρχει τμήμα με second hand βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Στο εφετινό BAZAAR θα διατεθούν 230 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2017-2018 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Κι online αγορά τίτλων βιβλίων

Για όσους δε μπορούν να επισκεφτούν το BAZAAR βιβλίων, το Μουσείο φέτος το «μεταφέρει» και διαδικτυακά για μία ολόκληρη εβδομάδα στη διεύθυνση www.bazaar.benaki.gr, από Δευτέρα 8 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Όλο αυτό το διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν online όλους τους τίτλους που θα διατίθενται στο bazaar με τις ίδιες εκπτωτικές τιμές (50% και 70%).

Διαγωνισμός φωτογραφίας στο Instagram

Με αφορμή το 6ο BAZAAR βιβλίων, το Τμήμα Επικοινωνίας οργανώνει στο instagram τον διαγωνισμό φωτογραφίας #BenakiBookChallenge.

Οι χρήστες του instagram καλούνται να εξερευνήσουν τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη, να επιλέξουν το βιβλίο που θα τους εμπνεύσει και να σκηνοθετήσουν τη δική τους φωτογραφία. Κάθε φωτογραφία που θα ανέβει στο instagram με hashtag #benakibookchallenge και tag το @TheBenakiMuseum, θα λάβει μέρος στον ομώνυμο διαγωνισμό που θα διαρκέσει έως τις 31 Απριλίου 2019.

Ο/Η συμμετέχων/ουσα με την πιο ευρηματική φωτογραφία θα κερδίσει μία ετήσια συνδρομή Μέλους του Μουσείου Μπενάκη με πολλά προνόμια!

Σύλληψη ιδέας και Φωτογραφίες: Άλκηστις Κάρλου, Ελένη Μαρκοπούλου

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Την Κυριακή 14 Απριλίου, οι μικροί επισκέπτες του bazaar μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοίμασε το Τμήμα Εκπαίδευσης.

Από τις 11:30 έως τις 13:30 θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν στο εργαστήρι «Βάλτε τη δική σας σφραγίδα στα βιβλία σας», ενώ από τις 13:00 έως τις 14:30 στο πρόγραμμα «Στα ίχνη των καραβανιών», με μία πυξίδα και ένα χάρτη στο χέρι θα ταξιδέψουν στη μακρινή και μυστηριώδη Αραβία, εξερευνώντας τους δρόμους των εμπόρων και των προσκυνητών στην έκθεση «Δρόμοι της Αραβίας. Αρχαιολογικοί θησαυροί από τη Σαουδική Αραβία».


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια