Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019"

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» του τμήματος Εκπαιδευτικώ...



H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων του ΥΠΠΟΑ υποδέχεται μαθητές και οικογένειες σε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, περιπάτων, ξεναγήσεων και δημιουργικών εργαστηριών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητάς της.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των δράσεων:

*Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και Ρωμαϊκή Γέφυρα στην οδό Αρέθα. Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 17.00-20.00

Τίτλος Δράσης: «Πολιτισμός και Φύση: Πολιτιστικές περιηγήσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες»

*17.00-18.00: Θεματικές ξεναγήσεις στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, στα οποία απεικονίζεται το φυσικό περιβάλλον (χλωρίδα και πανίδα).

*18.00-19.00: Προβολή ταινίας (διάρκειας 45 λεπτών) με τίτλο: «Πάτρα πράσινη πόλη… περίπου» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει 15λεπτη συζήτηση με τους υπευθύνους της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών σε καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

*19.00-19.30: Εργαστήριο ζωγραφικής νεροκολοκύθας με μοτίβα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική τέχνη. Υπεύθυνος εργαστηρίου από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας κ. Παναγιώτης Χαλούλος.

*19.30-20.00: Πεζοπορία και ξενάγηση στη Ρωμαϊκή Γέφυρα Πατρών (στην οδό Αρέθα).

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα παρουσιαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών φωτογραφική έκθεση με θέμα: "Μνημεία και Φύση". Στόχος της έκθεσης είναι η φωτογραφική αποτύπωση μνημείων της Ελλάδας και η ανάδειξή τους στο φυσικό περιβάλλον. Επιμέλεια φωτογραφικής έκθεσης: Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω. Σημείο Συνάντησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος: Νικολίτσα Κουτσουμπελίτη (Αρχαιολόγος) σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής από τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ώρες 12.00-15.00 στο τηλέφωνο 2613 616176 (Ν. Κουτσουμπελίτη).

*Ρωμαϊκό Ωδείο και θέατρο Απόλλων Πατρών

Τίτλος Δράσης: «Αναζητώντας τα μουσικά ίχνη της πόλης. Από το Ρωμαϊκό Ωδείο στο θέατρο Απόλλων»

Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε από το χθες στο σήμερα και γνωρίζουμε δύο εμβληματικά μνημεία της πόλης των Πατρών και τα μουσικά δρώμενα που λάμβαναν χώρα σε αυτά. Η δράση, η οποία απευθύνεται σε ενήλικες, αφορά στη βιωματική προσέγγιση του Ρωμαϊκού Ωδείου και του θεάτρου Απόλλων και στον διαχρονικό ψυχαγωγικό τους ρόλο.

Συνεργαζόμενος φορέας: Σύλλογος Α.Σ.Τ.Ο. Πάτρας (Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων - Επικοινωνούμε).

Ημερομηνία: Σάββατο 11 Μαΐου 2019.
Διάρκεια Δράσης: 11:30 - 13:00.
Σημείο Συνάντησης: Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας.

Υπεύθυνες Σχεδιασμού Δράσης: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός, Άρτεμις Μανιάκη και Σοφία Κασκαντίρη, αρχαιολόγοι.
Υπεύθυνη υλοποίησης δράσης: Άρτεμις Μανιάκη, αρχαιολόγος.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής την Πέμπτη 9 Μαΐου και την Παρασκευή 10 Μαΐου, στα τηλέφωνα: 2610 275070, 2610 276207, (Άρτεμις Μανιάκη ή Σοφία Κασκαντίρη).

*Ρωμαϊκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο Πατρών

Τίτλος Δράσης: «Οι διαδρομές του νερού. Πώς γινόταν η ύδρευση της πόλης κατά την αρχαιότητα μέχρι σήμερα;»

Το κοινό της πόλης θα γνωρίσει τον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου, που μόλις πριν ένα χρόνο άνοιξε επίσημα όταν ολοκληρώθηκε το σύγχρονο οδικό έργο: «Η Μικρή Περιμετρική». Η δράση περιλαμβάνει θεματική περιήγηση και ξενάγηση στο χώρο, προβολή ψηφιακού υλικού σχετικά με την ύδρευση στην αρχαιότητα στην Πάτρα και θα ολοκληρωθεί με τη διαδρομή του νερού μέχρι το Κάστρο της Πάτρας, όπου βρίσκεται η Δεξαμενή και το Σπίτι του Νερού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων.

Ημερομηνία και ώρα εκδήλωσης: Κυριακή 12 Μαΐου 2019, 11.00-14.00.
Σημείο Συνάντησης: Ρωμαϊκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο Πάτρας.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής την ακόλουθη ημερομηνία: Πέμπτη 9 Μαΐου, ώρα 8.00-15.00 στο τηλέφωνο 2613 616178.

Επιμέλεια και υλοποίηση εκδήλωσης: Γ. Μανωλοπούλου, Θ. Θεμελής, Α. Κωτσάκη.
Υπεύθυνος του Περιβαλλοντικού Κέντρου πληροφόρησης του Δήμου Πατρέων: Κ. Κωνσταντακόπουλος (Περιβαλλοντολόγος).


Πηγή: dete

Δεν υπάρχουν σχόλια