Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θερινή Αστική Κατασκήνωση από το Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο των Ηρακλειδών κι αυτό το καλοκαίρι θα προσφέρει στους μικρούς του φίλους, αξέχαστες επιμορφωτικές διακοπές στο νεοκλασικ...


Θερινή Αστική Κατασκήνωση από το Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο των Ηρακλειδών κι αυτό το καλοκαίρι θα προσφέρει στους μικρούς του φίλους, αξέχαστες επιμορφωτικές διακοπές στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, στο Θησείο.

Το Stem and Art Summer Camp 2019 υπόσχεται μια μοναδική περιπέτεια στις θάλασσες του κόσμου μέσα από μια σειρά δημιουργικών και διαδραστικών εργαστηρίων. Παρέα με την Αλία το δελφινάκι, θα ταξιδέψουμε σε ωκεανούς και πελάγη και θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβει ο υδάτινος κόσμος. Όλα χωράνε σ’ αυτό το ταξίδι. Θαλασσοπόροι εξερευνητές, ναυτικές ιστορίες και εφευρέσεις, μεγάλες ανακαλύψεις, θρυλικά πλοία και ναυάγια, μυθικά πλάσματα, τρομεροί πειρατές, κοραλλιογενείς ύφαλοι, πολύχρωμα φυτά και παράξενα θαλάσσια ζώα και ψάρια, μικρά και μεγάλα μυστικά του βυθού και του νερού!

Τα πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Μουσείου Ηρακλειδών, για παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών και αντλούν το περιεχόμενό τους από τον φυσικό, ιστορικό και μυθολογικό πλούτο του υδάτινου κόσμου.

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε έναν ή περισσότερους από τους τέσσερις ανεξάρτητους εβδομαδιαίους κύκλους του θερινού προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Τα παιδιά, θα χωριστούν σε έως και δύο ολιγομελή τμήματα (8-15 άτομα ανά τμήμα, βάσει της ηλικίας τους) για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με υπεύθυνη μουσειοπαιδαγωγό ανά τμήμα.

Το καθημερινό πρόγραμμα διαρκεί από τις 9:10 έως τις 15:00 (προσέλευση από τις 8:00 και φύλαξη μέχρι τις 16:00), τα γεύματα (κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς, και το προσωπικό του μουσείου φροντίζει για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά.

Κύκλοι

Α’ κύκλος (17 – 21 Ιουνίου) H Μεσόγειος και τα νερά του Λεβάντε
Β’ κύκλος (24–28 Ιουνίου) Θάλασσες της Ευρώπης
Γ’ κύκλος (1–5 Ιουλίου) Από τον Ατλαντικό στη Θάλασσα της Καραϊβικής
Δ’ κύκλος (8-12 Ιουλίου) Ειρηνικός Ωκεανός & Θάλασσες της Ασίας

Σχεδιασμός και Οργάνωση: Μάριον – Εμμανουέλα Μανιού

Επιμέρους εργαστήρια – Επιστημονική επιμέλεια

Η θεματολογία των εργαστηρίων θα είναι ανάλογη του «προορισμού» της κάθε εβδομάδας.

1) Tα Mαθηματικά στα Ναυτικά Ταξίδια: Επιστημονικοί Σύμβουλοι: A. Μαυρομμάτης & Α. Παπανικολάου
2) Βιολογία και Τέχνη: Mάριον Μανιού & Αφροδίτη Παγούνη / Επιστημονικός Σύμβουλος: Ν. Φραγκοπούλου
3) Eκπαιδευτική Ρομποτική: WRO Hellas
4) Εικαστικές Δημιουργίες: Ελένη Παπαδάκη
5) Μυθοπλασίες – Πειρατές και Κουρσάροι: Ιωάννης Λαζάρου
6) Λαογραφία και Τέχνη: Ρωξάνη Γιάννου
7) Iστορίες Τολμηρών Θαλασσοπόρων: Ανδρέας Μιχαηλίδης
8) Μουσικό Παιχνίδι: Novel Vox (Ειρήνη Περσίδου)
9) Χαρτί από την Αρχή – Παντελής Μήτσιου & Isa Ηoti
10) Θαλάσσια Πλάσματα: Mάριον Μανιού & Αφροδίτη Παγούνη
11) Παραμύθια από τον Κόσμο του Νερού – Παραμυθοκόρες

Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο Summer Camp 2019, θα λάβουν ως αναμνηστικό δώρο το παιδικό βιβλίο γνώσεων «Πλέοντας με την Αλία» της Ελένης Φραγκάκη, με εικονογράφηση της Αλεξάνδρας Παπαδημούλη (εκδ. Μουσείου Ηρακλειδών, 2016).


Πηγή: Culturenow

Δεν υπάρχουν σχόλια