Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βόλτα και συναυλίες κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι

Έχει γίνει πλέον μία από τις αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού η επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας μέσα στο φως του ολόγ...

Βόλτα και συναυλίες κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι

Έχει γίνει πλέον μία από τις αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού η επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας μέσα στο φως του ολόγιομου αυγουστιάτικου φεγγαριού. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, 106 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία από τη Θράκη έως την Κρήτη θα μείνουν ανοιχτά σήμερα το βράδυ και θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Στην πλειονότητά τους οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο –συνήθως συναυλίες– ξεκινούν στις 9 μ.μ. και διαρκούν περίπου έως τα μεσάνυχτα.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διοργανώνει συστηματικά από το 1999 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσκαλώντας χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτω από το φως του φεγγαριού.   

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Βόλτα και συναυλίες κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι

Στην αφίσα των φετινών εκδηλώσεων, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς συμπίπτουν η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την αυγουστιάτικη πανσέληνο, παρουσιάζεται η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στη Σίφνο.

Αναλυτικός πίνακας των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια