Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μέτρα στην Αιώνια Πόλη

Αμφιλεγόμενες αντιδράσεις προκαλούν τα νέα μέτρα που απαγορεύουν στους περαστικούς να κάθονται στη Σκαλινάτα της Piazza di Spagna, προ...

Μέτρα στην Αιώνια Πόλη

Αμφιλεγόμενες αντιδράσεις προκαλούν τα νέα μέτρα που απαγορεύουν στους περαστικούς να κάθονται στη Σκαλινάτα της Piazza di Spagna, προκειμένου να μη βρομίζουν το ιστορικό τοπόσημο με τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουν.

Οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης μιλούν για αποκατάσταση του σεβασμού, οι επικριτές για φασίζουσα απόφαση.

Οι δημοτικές αρχές της Αιώνιας Πόλης απαγόρευσαν πρόσφατα στους τουρίστες να κάθονται και να τρώνε στα σκαλοπάτια του ναού της Αγίας Τριάδας των Βουνών (Trinita dei Monti), ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της ιταλικής πρωτεύουσας, απειλώντας με τσουχτερά πρόστιμα τους παραβάτες.

Μέτρα στην Αιώνια Πόλη

Μέτρα στην Αιώνια Πόλη

Ο κανονισμός προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ που θα μπορούσε να φθάσει στα 400 ευρώ στην περίπτωση σοβαρών παραπτωμάτων. 

Η Σκαλινάτα εδώ και αιώνες αποτελεί κλασικό τόπο συναντήσεων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πολυάριθμους τουρίστες και η θέα των Σκαλιών χωρίς εκατοντάδες τουρίστες είναι εντυπωσιακή.  

Μέτρα στην Αιώνια Πόλη

Μέτρα στην Αιώνια Πόλη

Η «Πλατεία της Ισπανίας» (Piazza di Spagna) πήρε το όνομά της από το κτίριο της Πρεσβείας της Ισπανίας στο τότε παπικό κράτος. Τα Ισπανικά Σκαλιά συνδέουν την Πιάτσα ντι Σπάνια με ένα πλάτωμα μπροστά στην πρόσοψη της γαλλικής εκκλησίας Τρινιτά ντέι Μόντι.  Στη βάση υπάρχει τους μια χαμηλή κρήνη από τον Πιέτρο Μπερνίνι και το γιό του Τζιαν Λορέντσο, γνωστή σαν «Κρήνη του Σαπιοκάραβου».


Δεν υπάρχουν σχόλια