Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εκδόθηκε ο τόμος των Πρακτικών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Φαρσάλων για τον Ομηρικό Αχιλλέα

Εκδόθηκε ο τόμος των Πρακτικών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Φαρσάλων σε επιμέλεια της αρχαιολόγου κ. Βάσως Νούλα. 



Εκδόθηκε ο τόμος των Πρακτικών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Φαρσάλων για τον Ομηρικό Αχιλλέα

Εκδόθηκε ο τόμος των Πρακτικών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Φαρσάλων σε επιμέλεια της αρχαιολόγου κ. Βάσως Νούλα. 

Οι εργασίες του εξαιρετικά επιτυχημένου συνεδρίου έλαβαν χώρα από 7 – 9  Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων και όπως δήλωσε η επιμελήτρια της έκδοσης: «Στο σημαντικό αυτό επιστημονικό έργο 500 σελίδων, περιλαμβάνονται 44 εισηγήσεις, 48 εισηγητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων οι 32 είναι στην ελληνική γλώσσα και οι 12 στην αγγλική. Το διεπιστημονικό αυτό έργο, με τίτλο «Ο Ομηρικός Αχιλλέας: διαχρονικές αντανακλάσεις στην τέχνη και τη γραμματεία» αποτελεί μια κορυφαία, πολυεπίπεδη συμβολή στη μελέτη του ομηρικού ήρωα και έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά επιστημονικών εκδόσεων για την ιστορία και αρχαιολογία των Φαρσάλων τα τελευταία τρία χρόνια. Ο πολιτισμός έχει ένα τεράστιο δυναμικό για την προαγωγή ενός τόπου και μπορεί να λειτουργήσει ως ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και στο πλαίσιο τούτο, η έκδοση του νέου τόμου σίγουρα θα λειτουργήσει ως ισχυρός πρεσβευτής της Φαρσαλίας γης ανά τον κόσμο».

Προλογίζοντας την έκδοση, ο απελθών Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε «Για τον Δήμο Φαρσάλων η διοργάνωση ενός ακόμη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου υπήρξε ένα ωραίο, υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων εγχείρημα, κομμάτι ενός ευρύτερου πολιτιστικού σχεδιασμού και στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία. Επί οχτώ χρόνια με συνέπεια φτιάχνουμε εκείνες τις μεγάλες αφηγήσεις που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Εύχομαι και αυτή η έκδοση να αποτελέσει το όχημα που θα ταξιδέψει, ακόμη μία φορά με ούριο άνεμο, το όνομα του τόπου σε όλο τον κόσμο».

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, στον δικό της πρόλογο ανέφερε ότι «η Αρχαιολογική Υπηρεσία επιθυμεί να επικοινωνήσει τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών και μελετών στο ευρύτερο κοινό και να τα καταστήσει κτήμα όλων. Στον δρόμο αυτό συνεργάστηκε αγαστά και με επιτυχία με τον Δήμο Φαρσάλων στη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Φαρσάλων, το 2013 και του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Φαρσάλων, το 2019. Το πολύ επιτυχημένο, οργανωτικά και επιστημονικά, 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Φαρσάλων, την έκδοση των Πρακτικών του οποίου χαιρετίζουμε, ήταν αφιερωμένο στον εμβληματικό αρχαίο ήρωα του τόπου, τον ομηρικό Αχιλλέα και είχε έναν διεπιστημονικό χαρακτήρα. Έγκριτοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσήλθαν για να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της έρευνας και της μελέτης του θέματος και παρήχθησαν σημαντικότατα αποτελέσματα. Η έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου, δίχως αμφιβολία, συμβάλλει στην πρόοδο της αρχαιογνωσία της περιοχής και διευρύνει τα θεμέλια στήριξης και προόδου της επιστημονικής έρευνας στο άμεσο ή πιο  μακρινό μέλλον. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία ευχαριστεί τον Δήμο Φαρσάλων για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την αρμονική και παραγωγική συνεργασία τους και ευελπιστεί στη συνέχειά της. Καλοτάξιδη η έκδοση του τόμου των Πρακτικών του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Φαρσάλων».


Πηγή: ifarsala

Δεν υπάρχουν σχόλια