Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παιδική ταφή 5700 ετών ανακαλύφθηκε στην ανατολική Τουρκία

Ένας παιδικός σκελετός που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην ανατολική Τουρκία χρονολογείται πριν από 5.700 χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής...

Παιδική ταφή 57000 ετών ανακαλύφθηκε στην ανατολική Τουρκία

Ένας παιδικός σκελετός που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην ανατολική Τουρκία χρονολογείται πριν από 5.700 χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανασκαφής.

Ο σκελετός ανακαλύφθηκε σε οικία της Ύστερης Χαλκολιθικής περιόδου κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που πραγματοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο του Arslantepe, που βρίσκεται στην ανατολική επαρχία της Μαλάτειας.

«Βρήκαμε χάντρες στα χέρια και στο λαιμό του παιδιού, τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί. Αυτές οι χάντρες δείχνουν ότι το παιδί ανήκε σε ευγενή οικογένεια», δήλωσε ο ανασκαφέας Marcelle Frangipane, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Παιδική ταφή 57000 ετών ανακαλύφθηκε στην ανατολική Τουρκία

Ο Marcelle Frangipane δήλωσε ότι οι επιστημονικές μελέτες στο Arslantepe συνεχίζονται και το παιδί πιστεύεται ότι έζησε το 3600-3700 π.Χ.

Μετά από εξειδικευμένη εξέταση από το τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Hacettepe στην Άγκυρα, ο παιδικός σκελετός ίσως δώσει ενδείξεις για την καθημερινή  ζωή της εποχής του.

«Η ανασκαφική ομάδα δήλωσε ότι το παιδί ήταν 6 ή 7 ετών, αλλά θα πρέπει να εργαστούμε περαιτέρω σε αυτό. Το παιδί μπορεί να πέθανε λόγω τραύματος», προσθέτει  Frangipane.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης να ανακαλύψουν το φύλο, τη γενετική υπογραφή, την ηλικία και την αιτία θανάτου του παιδιού καθώς και τη διατροφή της εποχής.

Παιδική ταφή 57000 ετών ανακαλύφθηκε στην ανατολική Τουρκία

Ο αρχαιολογικός χώρος του Arslantepe, έκτασης 40 στρεμμάτων, βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, και έχει ενταχθεί στον Δοκιμαστικό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στις 15 Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με την UNESCO, οι ανασκαφές στην περιοχή διεξάγονται από το 1961 για λογαριασμό του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Ιταλικής Αρχαιολογικής Αποστολής του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης.

Παιδική ταφή 57000 ετών ανακαλύφθηκε στην ανατολική Τουρκία

Το Arslantepe - όπου έχουν βρεθεί ευρήματα από την ύστερη χαλκολιθική εποχή και την Εποχή του Σιδήρου - φιλοξενούσε πολλούς πολιτισμούς, όπως Χετταίους, Ρωμαίους και Βυζαντινούς.

Κατά τις ανασκαφές των τελευταίων ετών ανακαλύφθηκαν αγάλματα από λιοντάρια, ένα τοποθετημένο ανάποδα γλυπτό βασιλιά, καθώς και το παλάτι, το οποίο διαθέτει υποδομή αποστράγγισης ομβρίων υδάτων και περισσότερες από 2.000 σφραγίδες, αποκαλύπτοντας έτσι ίσως την δομή της πρώτης πόλης-κράτους στην Ανατολία.




Δεν υπάρχουν σχόλια