Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προχωρούν τα έργα αναστήλωσης στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναστήλωσης που υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα,  μέσα από χρημ...


Προχωρούν τα έργα αναστήλωσης στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναστήλωσης που υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα,  μέσα από χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Οι εργασίες συγκεκριμένα αφορούν την  αποκατάσταση των βορειότερων τμημάτων μακρών πτερών του ναού, ενώ συγχρόνως  θα αντικατασταθεί και η τέντα που προστατεύει το ναό από τις καιρικές συνθήκες.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την απομάκρυνση από το μνημείο κιόνων στην ανατολική πλευρά και στη δυτική μακρά πλευρά, την αποσυναρμολόγηση των υποκείμενων αρχιτεκτονικών μελών, των γειτονικών πλακών δαπέδου και των κρατευτών, συνολικά 68 λίθων της ευθυντηρίας και της κρηπίδας, προκειμένου να γίνει η δομική τους αποκατάσταση, συντήρηση, ανάταξη και επανασύνδεση και εν τέλει η επανατοποθέτησή τους και η αποκατάσταση, συντήρηση και αναστήλωση τριών λίθων του επιστυλίου στη βόρεια όψη του ναού.

Προχωρούν τα έργα αναστήλωσης στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλη - Ίριδα Κόλλια, τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη  και προχωρούν  από την πλευρά της υπηρεσίας η οποία προχώρησε  προσλήψεις προσωπικού. 

Εξάλλου όσον αφορά την αντικατάσταση του στεγάστρου, οι εργασίες θα υλοποιηθούν από την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΠΟ και αυτή την εποχή γίνονται προεργασίες για τα μέτρα που θα ληφθούν στο υπόστεγο που θα γίνει το έργο.

Για το έργο αυτό συγκεκριμένα προβλέπεται η αναβάθμιση της κατάστασης διατήρησης του στεγάστρου προστασίας του ναού, μιας περίκλειστης εφελκυόμενης κατασκευής, που λόγω παλαιότητας χρήζει συντήρησης. Στο πλαίσιο του υποέργου αυτού θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα μεμβράνη επιφάνειας ≈4.500 τ.μ. και βάρους ≈6 τόνων, με νέα από σύγχρονο, ειδικό για τον σκοπό αυτό υλικό.


Πηγή: Κ. Αντωνόπουλος, ΠρώτηNews

Δεν υπάρχουν σχόλια