Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οστέινα κουτάλια 3.800 ετών βρέθηκαν στη Μογγολία

Τα κουτάλια λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην αρχαία Άιγυπτο και από την δυναστεία Shang της Κίνας πριν από 4.000 χρό...


Οστέινα κουτάλια 3.800 ετών βρέθηκαν στη Μογγολία

Τα κουτάλια λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην αρχαία Άιγυπτο και από την δυναστεία Shang της Κίνας πριν από 4.000 χρόνια. 

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι οι αρχαίοι Μογγόλοι χρησιμοποίησαν οστά για την κατασκευή κουταλιών, τα οποία χρονολογούνται τουλάχιστον πριν από 3.800 χρόνια, σύμφωνα με τα ευρήματα που ανακάλυψε ερευνητική ομάδα του τμήματος Αρχαιολογίας του Ulaanbaatar State University.

Ως αποτέλεσμα της ανασκαφικής περιόδου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2002 και 2011, η ερευνητική ομάδα βρήκε μεταξύ άλλων, ένα μαχαίρι κατασκευασμένο από οστά ηλικίας 7.500 ετών, στη λεκάνη του ποταμού Eg της περιοχής Khutag-Undur στον ποταμό Bulgan, ένα αγγείο 4.500 ετών που χρησιμοποιούταν για την παρασκευή φαγητού στη λεκάνη απορροής του ποταμού Bulgan, στο Khovd και ένα κουτάλι από οστά, ηλικίας 3.800 ετών από τις λεκάνες των ποταμών Bulgan και Eg.

Οστέινα κουτάλια 3.800 ετών βρέθηκαν στη Μογγολία

Η ανθρωπότητα μετέβει από το στάδιο της κατανάλωσης φυτικών προϊόντων όπως φρούτα, μούρα, φυτά, μανιτάρια και ωμό κρέας κατά την Παλαιολιθική εποχή στο μαγείρεμα και την προετοιμασία των γευμάτων τους στη νεολιθική εποχή. Η μετάβαση αυτή θεωρείται ο λόγος για την ταχεία ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος και εγκεφάλου. Ως αποτέλεσμα, οι αρχαίοι άνθρωποι άρχισαν να κατασκευάζουν τα πρώτα αντικείμενα όπως μαχαίρια, κουτάλια και αγγεία από υλικά όπως οστά, λίθους και πηλό, φτάνωντας τελικά στα όπλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια