Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θέμελης: “Εφόσον θέλετε να ξηλώσετε την πλατεία, πρέπει να αναδειχθούν τα αρχαία, να είναι επισκέψιμα και ορατά!”

Υπέρ της ανασκαφής και ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Καλαμάτας στην πλατεία της Υπαπαντής, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ο καθηγητής, ανασκαφέας τη...


Υπέρ της ανασκαφής και ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Καλαμάτας στην πλατεία της Υπαπαντής, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ο καθηγητής, ανασκαφέας της Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρος Θέμελης.

Ερωτηθείς από το MessiniaLive για την άποψή του, με αφορμή την επικείμενη ανάπλαση της πλατείας που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πολίτες και φορείς της πόλης, με στόχο την ανάδειξη των αρχαίων, ο ίδιος στέκεται υπέρμαχος της αποκάλυψης και ανάδειξης των αρχαιοτήτων υποστηρίζοντας:

“Εφόσον θέλετε να ξηλώσετε την πλατεία, πρέπει να γίνει ανασκαφή και να διατηρηθούν τα αρχαία κάτω, επισκέψιμα και ορατά. Να συντηρηθούν και να ανασκαφούν πληρέστερα… Τώρα που ξέρουμε ότι υπάρχουν αρχαία πρέπει να κάνουμε μια συστηματική ανασκαφή. Αλλιώς αφήστε την πλατεία ως έχει και μην την πειράζετε! Και δώστε τα χρήματα κάπου αλλού”.



Ο Πέτρος Θέμελης ανέφερε ότι έχει αρθρογραφήσει για τις αρχαιότητες της Καλαμάτας και της πλατείας της Υπαπαντής, στο περιοδικό της “Καθημερινής” <<Επτά Ημέρες>>, καθώς είχε ασχοληθεί “ακροθιγώς” με το θέμα το 1963 που “έσκαβα στα Ακοβίτικα” και “μόλις είχα έρθει στην Καλαμάτα να παραλάβω το Μουσείο Μπενάκη από την οικογένεια τότε”. Τότε είχε γίνει η ανασκαφή από τον Νίκο Γιαλούρη στην πλατεία της Υπαπαντής. 


Πηγή: MessiniaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια