Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γάλλος άφησε την περιουσία του στις γάτες του Ερμιτάζ!

Οι γάτες του μουσείο του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη θα κληρονομήσουν τμήμα της περιουσίας ενός Γάλλου χορηγού μόλις ξεκαθαριστούν τα διαδι...

Γάλλος άφησε την περιουσία του στις «Γάτες του Ερμιτάζ»!

Οι γάτες του μουσείο του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη θα κληρονομήσουν τμήμα της περιουσίας ενός Γάλλου χορηγού μόλις ξεκαθαριστούν τα διαδικαστικά, αναφέρει η Zvezda TV. Ο διευθυντής του μουσείου, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, βρήκε αυτή τη χειρονομία «συγκινητική».

Η υπηρεσία Τύπου του μουσείου του Ερμιτάζ ανακοίνωσε ότι ένας αποθανών Γάλλος άφησε τμήμα της περιουσίας του στις γάτες του μουσείου. 

«Μας ενδιαφέρουν πολύ οι γάτες όπως οι επισκέπτες μας. Οι γάτες έχουν τους προστάτες τους: πριν από πολύ καιρό, ένας Γάλλος τους κληρονόμησε ένα ποσό και είμαστε σε αλληλογραφία με δικηγόρους» δήλωσε στη διαδικτυακή εφημερίδα Fontanka ο διευθυντής του μουσείου, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι που χαρακτήρισε αυτήν την χειρονομία ως «πολύ συγκινητική».

Η γραμματέας του, Μαρία Χαλτούνεν, είπε ότι η κληρονομιά ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι και οι διαδικασίες τελείωσαν.

«Επί του παρόντος, είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης των διατυπώσεων. Ένας άντρας πέθανε και μοιράστηκε την περιουσία του μεταξύ των συγγενών του και μιας γαλλικής οικολογικής οργάνωσης. Ένα μικρό μέρος της περιουσίας το κληροδότησε στις γάτες του Ερμιτάζ» είπε η γραμματέας.

Η αιτία αυτής της χειρονομίας παραμένει άγνωστη στο προσωπικό του μουσείου, όπως και αν το είχε επισκεφτεί στο παρελθόν ο δωρητής.


Οι γάτες του Ερμιτάζ

Περίπου 70 γάτες κατοικούν στο Χειμερινό Παλάτι στην Αγία Πετρούπολη, μια πρώην αυτοκρατορική κατοικία που έχει γίνει μουσείο καλών τεχνών.

Ήταν ο ίδιος ο Μεγάλος Πέτρος που έφερε την πρώτη γάτα στο νεόκτιστο τότε χειμερινό ανάκτορό του, όταν έκανε την Αγία Πετρούπολη πρωτεύουσα της ρωσικής αυτοκρατορίας. Το ίδιο έκανε και η κόρη του, η Ελισάβετ Πετρόβνα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αρουραίων και ποντικών στο παλάτι, ενώ η Μεγάλη Αικατερίνη έχρισε επίσημα τις γάτες Φρουρούς του Παλατιού.

Μάλιστα μια ειδική γιορτή είναι αφιερωμένη σε αυτές κάθε χρόνο από το 2008.


Πηγή: Sputnik, LiFO



Δεν υπάρχουν σχόλια