Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέες διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει μία καινούργια ενότητα στην ιστοσελίδα του με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για τους μικρ...

Νέες διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει μία καινούργια ενότητα στην ιστοσελίδα του με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο.

Στόχος μας είναι οι μικροί διαδικτυακοί επισκέπτες μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ενεργοποιώντας την φαντασία και αναπτύσσοντας την δημιουργικότητα τους. Δίνουμε έμφαση σε κατασκευές με απλά υλικά που μπορούν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους στο σπίτι.


Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

α) Δραστηριότητες εξερεύνησης (παιχνίδια αναζήτησης ή κρυμμένου θησαυρού, αινίγματα-γρίφους), αφηγήσεις παραμυθιών κλπ.

β) Εικαστικές δραστηριότητες με κατασκευή έργου τέχνης εμπνευσμένου από έκθεμα του Μουσείου. Τα εικαστικά έργα των παιδιών θα αναρτώνται σε ειδικό πεδίο στην ιστοσελίδα του Μουσείου.


Η πρώτη δράση με τίτλο «Μυθο…παίγνια! Συντροφιά με τα μυθικά πλάσματα» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. Στόχος της είναι να γνωρίσουν οι μικροί διαδικτυακοί επισκέπτες μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας μέσα από αντιπροσωπευτικά εκθέματα των Συλλογών του Μουσείου. Τα παιδιά καλούνται να λύσουν αινίγματα, να δημιουργήσουν το δικό τους μυθικό πλάσμα και να διηγηθούν την ιστορία του.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τις δημιουργίες τους στο predu.eam@culture.gr (Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης) προκειμένου τα έργα τους να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα. Στη δράση συμπεριλαμβάνονται κι άλλες προτεινόμενες εικαστικές δραστηριότητες.


Πηγή: CultureNow

Δεν υπάρχουν σχόλια