Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γυάλινος πολύχρωμος σκύφος

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου Χρονολογείται τον 3ο - 1ο αι. π.Χ. Είναι κατασκευασμένος με την τεχνική του ψηφιδωτού γυαλιού (χιλιανθές, ...

Γυάλινος πολύχρωμος σκύφος

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Χρονολογείται τον 3ο - 1ο αι. π.Χ.

Είναι κατασκευασμένος με την τεχνική του ψηφιδωτού γυαλιού (χιλιανθές, millefiori), η παραγωγή του οποίου συνδέεται με εργαστήρια της Αλεξάνδρειας των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.

Στη θέση Τσοπάνη Ράχη κοντά στο χωριό Τραγάνα της Πυλίας ανασκάφηκαν τα έτη 1962, 1965  πέντε (5) συνολικά τάφοι που χρονολογούνται τον 3ο -1ο αι π.Χ. O γυάλινος πολύχρωμος σκύφος βρέθηκε στο λακκοειδή τάφο 1.

Οι τάφοι πιθανότατα συνδέονται με την Πύλο των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων που τοποθετείται στη χερσόνησο του Κορυφασίου και γνώρισε αναπτυγμένες εμπορικές σχέσεις και οικονομική άνθηση, απόρροια της απελευθέρωσής της από τους Σπαρτιάτες το 365 π.Χ. 

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, εντός του φρουρίου Νιόκαστρο, όπου μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα και καινοτόμοι τρόποι παρουσίασης που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές παρουσιάζουν την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Η εκθεσιακή αφήγηση αναπτύσσεται μέσα από δύο θεματικούς άξονες περιήγησης. Ο πρώτος έχει  τίτλο «…επί του ωραιοτέρου κόλπου του κόσμου …» και παρουσιάζει τη διαχρονική κατοίκηση στα παράλια της Πυλίας ενώ ο δεύτερος με τίτλο «Στην Πυλιακή ενδοχώρα» προβάλλει κυρίως την πλούσια μυκηναϊκή ιστορία της περιοχής. 


Ωράριο Λειτουργίας: 

1 Απριλίου - 31 Οκτωβρίου, Καθημερινά (εκτός Τρίτης) 08.00 – 20.30

1 Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου, Καθημερινά (εκτός Τρίτης) 08.30-15.30

1η Απριλίου -31 Οκτωβρίου: κανονικό εισιτήριο 6 ευρώ, μειωμένο 3 ευρώ (Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του φρουρίου Νιόκαστρο)

1η Νοεμβρίου -31 Μαρτίου: γενική είσοδος 3 ευρώ

Πληροφορίες: 27230 22955


Πηγή: ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια