Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χίος: Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τα τείχη του Κάστρου μέχρι τον προμαχώνα Ζήνωνα

Το δρόμο της υλοποίησης, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, παίρνει το έργο στερέωσης των τειχών του Κάστρου ...

Χίος: Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τα τείχη του Κάστρου μέχρι τον προμαχώνα Ζήνωνα

Το δρόμο της υλοποίησης, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, παίρνει το έργο στερέωσης των τειχών του Κάστρου από τη Δυτική Πύλη μέχρι τον προμαχώνα Ζήνωνα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από νέο ΕΣΠΑ.

Ήδη η μελέτη κατατίθεται από την υπηρεσία στο Υπουργείο Πολιτισμού για έγκριση και εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα προχωρήσουν τα έργα για τα οποία η τοπική εφορεία έχει προϋπολογίσει ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, Όλγα Βάσση στο Ράδιο «Α» με αφορμή το «κλείσιμο» του έργου στο τμήμα του Κάστρου επί της οδού Καρπασίας το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίου όσον αφορά το φυσικό του αντικείμενο και την πίστωση που είχε εξασφαλιστεί από το τρέχον ΕΣΠΑ. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας είχε δηλώσει προβληματισμένος για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, με την κα Βάσση να απαντά σήμερα ότι εκ των 13 εργαζομένων οι 9 θα συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλο έργο της υπηρεσίας (στα νότια κελιά της Νέας Μονής), οι δύο αρνήθηκαν να εργαστούν σε νέο έργο και δύο ακόμη δεν εκδήλωσαν κανένα ενδιαφέρον – όπως είπε- να συνεχίσουν να απασχολούνται σε κάποιο εργοτάξιο.

Αναφορικά με το νέο έργο στο Κάστρο στην περαιοχή της Σούδας σημείωσε ότι εκτός από τις στερεωτικές εργασίες στα τείχη κ.λ.π. ο Δήμος μελετά παρέμβαση και στην τάφρο με στόχο – όπως είπε- να σταματήσει να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, να αναπλαστεί και να αναβαθμιστεί η περιοχή κατά τέτοιο τρόπο που να συνάδει με το μνημείο.

Τα παραπάνω έργα θα είναι τα έργα της επόμενης τετραετίας για το Κάστρο, με την κα Βάσση να σημειώνει ότι όταν αυτά ολοκληρωθούν το τμήμα που θα πρέπει να ακολουθήσει είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από την οδό Νεωρίων.


Πηγή: Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια