Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

«Κρίσεις - συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» είναι το θέμα των φετινών «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Ευρώπη, μια κοιν...



«Κρίσεις - συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» είναι το θέμα των φετινών «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά», ιδιαίτερα επίκαιρο στην εποχή μας, που θα εορταστούν στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.


Στο πλαίσιο αυτό το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου μία μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Μεταβατικές περίοδοι της Ιστορίας και Αρχαιολογία» με αντικείμενα από τις συλλογές του (αίθουσα 39, στο ισόγειο).

Στον χώρο της έκθεσης θα διατίθεται κατάλογος με έργα σχετικά με το θέμα, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να εντοπίσουν στις μόνιμες εκθέσεις του μουσείου και ανάμεσα σε αυτά ενυπάρχουν ως κίνητρο ή αποτέλεσμα κάποια πολιτικά, κοινωνικά ή οικονομικά γεγονότα μιας συγκεκριμένης κάθε φορά ιστορικής περιόδου (π.χ. αγγείο της λεγόμενης «ανατολίζουσας» περιόδου του 7ου αι. π.Χ.).

Στο αμφιθέατρο του μουσείου εξάλλου θα γίνει ενημερωτική ξενάγηση για το θέμα από αρχαιολόγο, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

(Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 210 8217724).


Πηγή: Εφημερίδα Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια