Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φύλαξη και καθαριότητα τριών σημαντικών μνημείων

Άποψη του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ελεύθερνας Η προστασία, η φύλαξη και η λειτουργικότητα τριών σημαντικών μνημείων που γίνονται...


Άποψη του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ελεύθερνας

Η προστασία, η φύλαξη και η λειτουργικότητα τριών σημαντικών μνημείων που γίνονται πόλος έλξης εκατοντάδων τουριστών κάθε καλοκαίρι, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με στόχο τον συντονισμό και την οργάνωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.



Ο αρχαιολογικός χώρος της Ελεύθερνας, η Ιερά Μονή Αρκαδίου και το Υστερομινωικό Νεκροταφείο των Αρμένων είναι από μόνοι τους πολιτιστικοί θησαυροί του τόπου που κεντρίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας. Ωστόσο θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία τους αλλά και την εξυπηρέτηση των τουριστών πρέπει να διευθετηθούν άμεσα μιας και τα προβλήματα στη διάρκεια των ξεναγήσεων δεν λείπουν.


Η φύλαξη των χώρων αυτών από ικανό αριθμό προσωπικού, η καθαριότητά τους, αλλά και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών τόσο από πλευράς χώρου στάθμευσης όσο και ενημερωτικών πινακίδων ήταν τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση όπου υπήρξε διαβεβαίωση από όλες τις πλευρές ότι τα θέματα αυτά θα έχουν δρομολογηθεί σε δύο μήνες.


Ύστερα από αίτημα της Ένωσης Ξεναγών Κρήτης και Θήρας, το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου συγκάλεσε χθες σύσκεψη όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της 28ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η κ. Τζιγκουνάκη Αναστασία, η κ. Παπαδοπούλου από την Κλασσική Εφορία, ο αρχαιολόγος-ανασκαφέας Νίκος Σταμπολίδης και ο συνεργάτης του Νίκος Μαραγκουδάκης, η πρόεδρος και εκπρόσωπος Ξεναγών Κρήτης Μαριλένα Μαμαλάκη εκπρόσωποι του Γραφείου Παλιάς Πόλης κ. Κελέκης και Γιαμπιτζόγλου, ο αντιδήμαρχος Ν. Κονταξάκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μίνως Αλεφαντινός, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου προκειμένου από κοινού να προετοιμαστούν και να οργανωθούν, ώστε να είναι έτοιμοι σε δύο μήνες οπότε και θα ανοίξει η αυλαία της τουριστικής περιόδου.






Πηγή:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια