Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επανενεργοποιείται το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

Μια από τις πρόσφατες μεγάλες εκπλήξεις της αρχαιολογικής σκαπάνης φιλοδοξεί να σπάσει τα μονοπώλια των γνωστών αρχαίων σκηνών, και ήδη έχε...


Μια από τις πρόσφατες μεγάλες εκπλήξεις της αρχαιολογικής σκαπάνης φιλοδοξεί να σπάσει τα μονοπώλια των γνωστών αρχαίων σκηνών, και ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον το Εθνικό Θέατρο.



Ένα μεγάλο γεγονός για τον εγχώριο πολιτισμό αναμένεται να λάβει χώρα εντός του 2012. Για πρώτη φορά θα επανενεργοποιηθεί το αρχαίο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, δίπλα από το ήδη ενεργό Εκκλησιαστήριο, όπου θα διεξαχθεί τον Ιούνιο ο Α' Μαθητικός Διαγωνισμός Αρχαίου Δράματος, σε διοργάνωση του δήμου Μεσσήνης. Ο δαιμόνιος καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης έχει αποκαλύψει 2000 εδώλια, όπως μας πληροφορεί ο Σταύρος Μπένος, «ψυχή» του Διαζώματος -του σωματείου για την επαναλειτουργία αρχαίων σκηνών της επικράτειας-, τα οποία περιμένουν το σύγχρονο κοινό τους. 


Ενδιαφέρον έχει ήδη εκδηλώσει το Εθνικό Θέατρο. Η Αρχαία Μεσσήνη μια από τις πρόσφατες μεγάλες εκπλήξεις της αρχαιολογικής σκαπάνης φιλοδοξεί να σπάσει τα μονοπώλια των γνωστών αρχαίων σκηνών. Το αξίζει. Το συγκεκριμένο θέατρο λειτουργούσε και ως χώρος πολιτικών συγκεντρώσεων. Το θέατρο είναι πολύ σοβαρή πολιτική πράξη, που υπερβαίνει και παρατάξεις και πολιτικά συνθήματα. Και ας το ξεχνάνε κάποιοι. 




Πηγή:metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια