Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι Γερμανοί αποχωρούν από την Τροία

Ομάδα Γερμανών αρχαιολόγων που διενεργούσε ανασκαφές για 25 χρόνια περίπου στην αρχαία Τροία αντικαθιστάτε από ομάδα Αμερικάνων αρχαιολόγων...


Ομάδα Γερμανών αρχαιολόγων που διενεργούσε ανασκαφές για 25 χρόνια περίπου στην αρχαία Τροία αντικαθιστάτε από ομάδα Αμερικάνων αρχαιολόγων. 


Η Γερμανική ομάδα παραδίδει τις ανασκαφές στην αντίστοιχη Αμερικανική λόγω οικονομικών προβλημάτων σύμφωνα με τον καθηγητή Ernst Pernicka, επικεφαλής των Γερμανών αρχαιολόγων.


«Οι Γερμανοί αρχαιολόγοι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τις ανασκαφές στην Τροία αλλά η Τουρκία ζητά οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο να πραγματοποιούνται από Τούρκους αρχαιολόγους» δηλώνει ο Pernicka. «Το πιο ενδιαφέρον αρχαιολογικό εύρημα της Τροίας θα ήταν η ανεύρεση του νεκροταφείου της. Πρέπει να υπάρχει σίγουρα ένα μεγάλο νεκροταφείο μιας πόλης που αριθμούσε χιλιάδες κατοίκους. Αλλά ένα τέτοιο νεκροταφείο δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί».


Σύμφωνα με τον Pernicka είναι πλέον καιρός για τους αρχαιολόγους να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα των χρόνιων ανασκαφών τους μέσω ενός εξάτομου βιβλίου που θα εκδοθεί το 2015. Το βιβλίο αναμένεται να ρίξει φως τόσο στην Ιλιάδα, το γνωστό έπος του Ομήρου, που αναφέρει με λεπτομέρειες την διεξαγωγή του Τρωικού πολέμου, όσο και στις ελληνικές και ρωμαϊκές περιόδους της πόλης.


Η επιστημονική εργασία θα εκδοθεί προς τιμήν του πρώην επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγητή Manfred Korfmann, που απεβίωσε το 2005. Η εργασία θα είναι απαλλαγμένη από εντυπωσιακές πληροφορίες, επιδιώκοντας να αποτελέσει ένα σημαντικό τεκμηριωμένο κείμενο για την Τροία.




Πηγή: Hurriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια