Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκός αμφορέας γεμάτος κρασί!

Ο ρωμαϊκός αμφορέας Αρχαιολόγοι στο Δημαρχείο της Vélez-Málaga της Ανδαλουσίας στην Ισπανία ανακάλυψαν έναν ρωμαϊκό αμφορέα, που χρονολο...

Ο ρωμαϊκός αμφορέας

Αρχαιολόγοι στο Δημαρχείο της Vélez-Málaga της Ανδαλουσίας στην Ισπανία ανακάλυψαν έναν ρωμαϊκό αμφορέα, που χρονολογεἰται από τον 1ο αιώνα μ.Χ.


Ο αμφορέας είχε χαθεί για χρόνια, αλλά βρέθηκε και πάλι το 1960, πριν ξεχαστεί για άλλη μια φορά.

Αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι ότι ο αμφορέας παραμένει γεμάτος με κρασί, που παραμένει σε «ιδανικές συνθήκες» καθώς το αγγείο είναι ερμητικά κλεισμένο.

Ο Σύμβουλος Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Vélez-Málaga, κ. José Antonio Φόρτες (PP), εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι ο αμφορέας είναι ερμητικά κλειστός καθώς έχει σφραγιστεί με ρητίνη και ασβέστη, ενώ περιέχει μεταξύ 25 και 30 λίτρων υγρού που οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για κρασί .

Ο αμφορέας αποτέλεσε μέρος των εμπορευμάτων που πήγαιναν από την Ισπανία στη Ρώμη, αλλά παρέμεινε ξεχασμένος στο Δημαρχείο της Vélez-Málaga. Βρέθηκε το 1960 στα υπόγεια του Beniel Palace, και στη συνέχεια τοποθετήθηκε και ξεχάστηκε για άλλη μια φορά στο δημοτικό κτίριο.

Ο αμφορέας, ύψους 1μ., θα αποτελέσει μέρος του νέου Μουσείου Ιστορίας της Vélez-Málaga, το οποίο θα εκθέσει αντικείμενα από  την Μεσοποταμία, ελληνικά, ρωμαϊκά και φοινικικά ευρήματα που παρέμεναν στο παλιό Νοσοκομείο de San Juan de Dios, το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα.

Το περιεχόμενο του αμφορέα πρόκειται να αναλυθεί σε λίγες μέρες, από ειδικευμένο εργαστήριο. Παρόλα αυτά, εμείς ευχόμαστε από τώρα στην Υγεία σας!


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια