Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η «Μύρτις» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών εγκαινιάζεται αύριο η εικαστική έκθεση «Μύρτις», μια συμπληρωματική καλλιτεχνική πρωτοβουλία για τη...


Στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών εγκαινιάζεται αύριο η εικαστική έκθεση «Μύρτις», μια συμπληρωματική καλλιτεχνική πρωτοβουλία για την ήδη υπάρχουσα έκθεση που θα φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.


48 έργα ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών δωρίστηκαν στο Κέντρο για να στηρίξουν την έρευνα του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη, ο οποίος ανάπλασε το αναγνωρίσιμο πλέον πρόσωπο του 11χρονου κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π.Χ. Με τον τρόπο αυτό, οι καλλιτέχνες δίνουν τη δική τους «μάχη» κατά της παιδικής θνησιμότητας.

Η έκθεση, που διοργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών από την Ι' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, το United Nations Regional Information Centre και τον καθηγητή Μ. Παπαγρηγοράκη, θα λειτουργεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια