Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Τρέχει» το έργο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου

Σε εξαιρετικά καλό δρόμο είναι οι διαδικασίες για την επιλογή αναδόχου του έργου «Προμήθεια (αγορά) και εγκατάσταση μουσειακών προθηκών και...


Σε εξαιρετικά καλό δρόμο είναι οι διαδικασίες για την επιλογή αναδόχου του έργου «Προμήθεια (αγορά) και εγκατάσταση μουσειακών προθηκών και άλλων μουσειακών  κατασκευών των εκθεσιακών χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου» έπειτα από την έγκριση της πρώτης φάσης των προσφορών που κατατέθηκαν από εταιρείας.



Με απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας στις 5 Σεπτεμβρίου 2012  η αρμόδια επιτροπή  του υπουργείου αφού αξιολόγησε τις προσφορές έκανε αποδεκτή την πρόταση της εταιρείας «Α.ΛΙΓΝΟΣ και ΣΙΑ Ε.Ε» διότι όπως επισημαίνεται συμμορφώνεται με τους όρους της διακήρυξης και πλέον απομένει η τελική έγκριση για την τεχνική προσφορά.

Το έργο είναι  συνολικού προυπολογισμού 882.000,00 ευρώ και  συγχρηματοδοτείται  από το ΕΣΠΑ «Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων 2007-2013» με την συμμετοχή του Διαρθρωτικού Ταμείου ΕΤΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το καλοκαίρι του 2009, έγιναν τα εγκαίνια στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, το οποίο στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο και περικλείεται από τους δρόμους Καραϊσκάκη, Κρεσταινίτου, Μεταξά και Πετραλιά.  Το συγκεκριμένο κτίριο στις αρχές του 1890 λειτούργησε ως Δημοτική Αγορά και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αναγέννησης με ρωμαϊκά στοιχεία, ενώ η κατασκευή του αποδίδεται στον Ernst Ziller.

Αξίζει να σημειωθεί πως  περίπου 1,5  εκατ. τουριστών καταφθάνουν κάθε χρόνο με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι Κατακόλου. Σίγουρα η ένταξη στο «τουριστικό πακέτο» και της επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πύργου, θα αναβαθμίσει την ελκυστικότητα του προσφερόμενου «πακέτου» και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.


Πηγή: the best.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια